- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλιάδες Αϊτινοί μετανάστες περιμένουν κάτω από γέφυρα στο Τέξας
Ο αριθμός των μεταναστών στο συγκεκριμένο σημείο διπλασιάστηκε μέσα σε μια νύχτα και πλέον ξεπερνά τους 8.000
Μετανάστες από την Αϊτή που πέρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν βρει καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα στα σύνορα του νοτίου Τέξας με το Μεξικό.
Στα σύνορα του νοτίου Τέξας με το Μεξικό χιλιάδες μετανάστες από την Αϊτή που πέρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν βρει καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα έως ότου προωθηθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Οι εικόνες από drone, τις οποίες κατέγραψε το Fox News δείχνουν τη λαοθάλασσα μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων είναι από την Αϊτή, κάτω από τη Διεθνή Γέφυρα στο Ντελ Ρίο στο Τέξας και οι πηγές αναφέρουν στο αμερικανικό δίκτυο πως η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου» στο σημείο.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, έχουν εξαθλιώσει περαιτέρω τους πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι ταξίδεψαν επί πολλές ημέρες για να προσεγγίσουν το συνοριακό πέρασμα, αφήνοντας πίσω την δοκιμαζόμενη χώρα τους.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου και Περιπολίας των Συνόρων έχει ήδη καλέσει ενισχύσεις και υπαλλήλους από ολόκληρη την χώρα για να βοηθήσουν στον έλεγχο και την προώθηση τους. Οι αρχές μιλούν για έναν “λογιστικό εφιάλτη” και έχουν ήδη παραδώσει φορητές τουαλέτες, νερά και πετσέτες στους πρόσφυγες.
Χιλιάδες οικογένειες από την Αϊτή επιχειρούν να φτάσουν στην χώρα τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν από την φτώχεια, την πολιτική κρίση και τις φυσικές καταστροφές. Οι αρχές από την αρχή του έτους έχουν συλλάβει 28.000 πρόσφυγες από το νησί της Καραϊβικής, που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα.
Σεισμός, λιμός και καταποντισμός στην χώρα της Καραιβικής
Ο σεισμός προκάλεσε την καταστροφή σχεδόν όλων των υποδομών που επιτρέπουν την αγροτική παραγωγή και τη διανομή τροφίμων –αγορών, δρόμων, αποθηκών, συστημάτων άρδευσης κ.λπ.–, ενώ την κατάσταση επιδείνωσε το πέρασμα της καταιγίδας Γκρέις, μερικές ημέρες αργότερα.
Στο νότιο τμήμα της χώρας, που επλήγη από τον σεισμό, «περίπου 980.000 άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν σε κατάσταση οξείας διατροφικής ανασφάλειας (φάση 3 ή ακόμη υψηλότερη στην 5βαθμη κλίμακα) μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου του 2022, ανάμεσά τους 320.000 που αναμένεται να περιέλθουν στη φάση 4 (κατάσταση έκτακτης ανάγκης)», προειδοποιεί ο FAO σε έγγραφό του, σύνθεση δεδομένων που συγκέντρωσαν δεκαπέντε υπηρεσίες του ΟΗΕ και διεθνείς ΜΚΟ.
Η Αϊτή, μια από τις φτωχότερες χώρες της υφηλίου, με το 60% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, βρίσκεται σε εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή. Ο μεγάλος σεισμός που τη χτύπησε το 2010 είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους και είχε καταβαραθρώσει την οικονομία της.
Ο σεισμός της 14ης Αυγούστου στη νότια χερσόνησο της νήσου Εσπανιόλα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.248 ανθρώπους, ενώ αγνοείται ακόμη η τύχη άλλων 329 πολιτών, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.