- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γαλλία: Ολοκλήρωσε τους απεγκλωβισμούς ατόμων από το Αφγανιστάν
Η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα
Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων από το Αφγανιστάν.
Η Γαλλία ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής τις αεροπορικές επιχειρήσεις της απεγκλωβισμού ανθρώπων, που απειλούνταν από τους Ταλιμπάν, από την Καμπούλ στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα το Παρίσι, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.
«Η επιχείρηση Apagan, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ», ανακοίνωσε η Παρλί στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών» μεταφέρθηκαν στην Γαλλία.
Συμπλήρωσε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας να φύγουν από το Αφγανιστάν.
Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την υπουργό Άμυνας, ο Ζαν- Ιβ Λεντριάν, υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως το Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με αξιωματούχους των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τώρα που ολοκληρώθηκε η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η γαλλική επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έπρεπε να τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής επειδή δεν ήταν εξασφαλισμένη η ασφάλεια και επειδή η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.