Κοσμος

Άντριου Κουόμο: Έχασε το βραβείο Emmy μετά τις αποκαλύψεις

Γιατί του είχε απονεμηθεί και τι υποστηρίζει η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών σε ανακοίνωσή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο
Ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο © EPA / JUSTIN LANE

Άντριου Κουόμο: Μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης χάνει και το βραβείο Emmy.

Το τιμητικό βραβείο Emmy έχασε ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών, που έφεραν νωρίτερα τον Αύγουστο την παραίτησή του.

Η Διεθνής Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το τιμητικό βραβείο Emmy που είχε απονείμει στον Άντριου Κουόμο. Ο Κουόμο τιμήθηκε με βραβείο Emmy για τις τηλεοπτικές ενημερώσεις του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης και της επακόλουθης παραίτησης του Άντριου Κουόμο από το αξίωμα του κυβερνήτη, ανακαλείται το ειδικό Διεθνές Βραβείο Emmy του 2020. Το όνομά του και οποιαδήποτε αναφορά στην απονομή του βραβείου θα απαλειφθούν από το υλικό της Διεθνούς Ακαδημίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών.

Andrew Cuomo stripped of his Emmy Award

Ο Άντριου Κουόμο παραιτήθηκε στις αρχές του μήνα, μετά από έρευνα που απέδειξε ότι ενεπλάκη σε σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών και έπειτα από την αυξανόμενη πίεση που δεχόταν να αποχωρήσει από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Μόλις την Τρίτη, ορίστηκε αντικαταστάτριά του η Κάθι Χόκολ, η οποία και έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης.

Άντριου Κουόμο: Τι έχουν καταγγείλει οκτώ γυναίκες

Νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του Άντριου Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε βάλει το χέρι του κάτω από το πουκάμισό της το 2020.

Ο ίδιος επιμένει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι «ψευδείς». Ο 63χρονος πολιτικός ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες έχουν στόχο να πλήξουν τη δημόσια εικόνα του και δεν ευσταθούν.

Στο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η παραίτηση Κουόμο συνδέεται με την προσπάθεια που κάνει ο πρώην -πλέον- κυβερνήτης της Νέας Υόρκης να προλάβει πιθανή παραπομπή του μετά την έκθεση που δημοσιεύτηκε για τις υποθέσεις με τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ