Κοσμος

Κορωνοϊός - Guardian: «Πώς νοσούν οι πλήρως εμβολιασμένοι»

Η εμπειρία τριών ανθρώπων 28, 44 και 54 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνθρωποι περπατάνε στο δρόμο © UNSPLASH
Άνθρωποι περπατάνε στο δρόμο © UNSPLASH

Τρεις άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μοιράζονται την εμπειρία τους για το πώς κόλλησαν κορωνοϊό καθώς και για τα συμπτώματα που αντιμετώπισαν.

Ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων λοιμώξεων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται ξανά, η βρετανική εφημερίδα Guardian μίλησε με τρία πλήρως εμβολιασμένα άτομα που κόλλησαν covid. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι, 28, 44 και 56 ετών αντοίστοιχα, μίλησαν για το πώς βίωσαν την ασθένεια και πώς επηρέασε την καθημερινότητά τους. 

Clare Jenkins, 44 ετών: Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε εμβολιαστεί

Η 44χρονη Clare Jenkins από την Αγγλία προσβλήθηκε από Covid αυτόν τον μήνα, αφού πρώτα κόλλησε η 13χρονη κόρη της σε ένα πάρτι.

«Mόλις βγήκε θετική η κόρη μου, oλόκληρη η οικογένεια απομονώθηκε και μόλις έληξε η καραντίνα είμασταν όλοι αρνητικοί. Ωστόσο, τέσσερις μέρες αργότερα άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα ο σύζυγός μου και δύο μέρες μετά κι εγώ». 

Τόσο η Jenkins που πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, όσο και ο άντρας της, είχαν εμβολιαστεί πλήρως από τον Απρίλιο, πολύ πριν κολλήσουν τον ιό. 

«Σίγουρα ήταν μεγάλη έκπληξη όταν μάθαμε ότι έχουμε Covid. Ο άντρας μου το πέρασε πιο σοβαρά από μένα, ενώ για λίγο ανησυχήσαμε πραγματικά για την κατάστασή του. Δυστυχώς χρειάστηκε να ακυρώσουμε τις μοναδικές διακοπές για φέτος, ενώ ανέβαλλα και τις προπονήσεις μου για τον μαραθώνιο του Λονδίνου. 

Ωστόσο, νιώθω ευγνώμων που είχαμε προλάβει να κάνουμε το εμβόλιο πριν κολλήσουμε. Μπορεί να μην ήταν ευχάριστη εμπειρία, και επιπλέον χάσαμε και τις διακοπές μας, αλλά δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε εμβολιαστεί!».  

Simon Price, 54 ετών: Εμβολιαστείτε

Ο Simon Price, 54 ετών, υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Oxfordshire, πιστεύει ότι προσβλήθηκε από τον ιό όταν παρακολούθησε τον ημιτελικό αγώνα του Euro μεταξύ Αγγλίας και Δανίας στο στάδιο Wembley τον Ιούλιο.

«Εφάρμοζα πιστά τα περιοριστικά μέτρα, δούλευα από το σπίτι και ένιωθα περήφανος που ήμουν τόσο προσεκτικός για να προστατεύσω την οικογένειά μου. Το Wembley ήταν το μόνο μέρος που έχω επισκεφτεί εκτός από κάποια μαγαζιά τροφίμων και ελάχιστες φορές το γραφείο. Στον αγώνα, φορούσα την μάσκα μου, αλλά ήμουν από τους ελάχιστους»/  

Λίγες ημέρες μετά το παιχνίδι, ο Price, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος, παρουσίασε κάποια συμπτώματα, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός. Αμέσως, απομονώθηκε από τη γυναίκα του στο σπίτι τους. «Κοιμηθήκαμε σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια για τρεις εβδομάδες και ευτυχώς η γυναίκα μου δεν κόλλησε. Είχα εμβολιαστεί πλήρως και είμαι βέβαιος ότι αυτό βοήθησε να ελαχιστοποιηθούν τα συμπτώματα. Έχω περάσει χειρότερα κοινά κρυολογήματα, αν και αισθανόμουν αδιαθεσία για δύο ή τρεις ημέρες και η γεύση μου εξακολουθεί να μην έχει επιστρέψει 100%».

Παρόλο που η πορεία της νόσου του Covid ήταν ήπια, ο Price αποφάσισε να προσέχει.

«Έχω πουλήσει έκτοτε τη συνδρομή μου στο Γουέμπλεϊ και αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάω στο άμεσο μέλλον. Πλέον συναντώ μόνο έναν φίλο και βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά. Πήγαμε για φαγητό σε μια παμπ μια φορά, αλλά εκτός από αυτό προσπαθώ να κρατηθώ μακριά από συγχρωτισμό. Γενικά λατρεύω τα ταξίδια και είμαι πολύ κοινωνικός, οπότε κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή. Αν έδινα μια συμβουλή στους άλλους, θα ήταν να εμβολιαστούν».

Hannah McGuire, 28 ετών: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να κολλήσει covid

Η Hannah McGuire, 28 ετών, από το Λονδίνο, ταξίδεψε στο φεστιβάλ Wilderness στο Oxfordshire στις αρχές Αυγούστου με μια ομάδα φίλων και έμεινε από Πέμπτη έως Δευτέρα.

«Έπρεπε να δείξουμε είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ για να μπούμε. Μερικοί από εμάς βρέθηκαν θετικοί στον Covid την εβδομάδα μετά το φεστιβάλ, παρά το γεγονός ότι ήμασταν πλήρως εμβολιασμένοι και το φεστιβάλ διαφημιζόταν ως covid - free. 

Η McGuire είχε κάνει τη δεύτερη δόση εμβολίου στις αρχές Ιουνίου και όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα, νόμιζε ότι έπαθε τροφική δηλητηρίαση. «Εκτός από ενοχλήσεις στο στομάχι, βίωσα όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού: ζαλάδα, βηχα, πονοκεφάλους και αίσθημα κόπωση. Δεν ήταν ωραία εμπειρία...».

Η  Hannah, μεσίτρια ακινήτων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν ήταν σοφό να πάει σε ένα μέρος με τόσο πολύ κόσμο ενώ η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. «Υποθέτω ότι όταν συνυπάρχουν πολλοί άνθρωποι μαζί, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιος να κολλήσει Covid» είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ