Κοσμος

Το εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA

Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Pfizer (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Έλαβε οριστική έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ
Εμβόλιο Pfizer (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Έλαβε οριστική έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ © EPA

Πλήρη έγκριση από τον FDA πήρε το εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, μια εξέλιξη που φέρνει πιο κοντά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο.

Δόθηκε πλήρη έγκριση στο εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το Αssociated Press, σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021. Είναι το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ που λαμβάνει οριστική άδεια.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται με άδεια επείγουσας χρήσης, για άτομα ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Παράλληλα, παραμένει η πρόβλεψη για τρίτη δόση σε άτομα που ανήκουν σε ορισμένες ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά της το περασμένο Σάββατο η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» είχε αναφέρει πως ο FDA αναμένεται να δώσει οριστική άδεια στο εμβόλιο της Pfizer, όπως και τελικά έγινε. Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, είχε υπογραμμίσει ότι η οριστική έγκριση στο εμβόλιο Pfizer από τον FDA καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα βρίσκεται -όπως ισχυρίζονται- σε «πειραματικό στάδιο».

Η πλήρης έγκριση στο εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοϊού από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ, αφορά σε πολίτες άνω των 16 ετών. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 51% των Αμερικανών στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως για κορωνοϊό.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο FDA για την έγκριση που έδωσε στο εμβόλιο Pfizer

«Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο, καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν» δήλωσε η εκπρόσωπος του FDA.

Υγειονομικός έχει ετοιμάσει δόση από εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Οριστική άδεια από τον FDA στις ΗΠΑ πήρε το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά της Covid-19
Υγειονομικός έχει ετοιμάσει δόση από εμβόλιο Pfizer για τον κορωνοϊό (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Οριστική άδεια από τον FDA στις ΗΠΑ πήρε το συγκεκριμένο σκεύασμα κατά της Covid-19 © Pixabay

Και πρόσθεσε: «Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ».

To tweet Μπουρλά για την πλήρη έγκριση FDA στο εμβόλιο Pfizer

«Κάθε μέρα, ξυπνάω περήφανος για την ομάδα μας στην Pfizer. Περήφανος για τη δουλειά που κάνουμε. Περήφανος για την διαφορά που πετυχαίνουμε. Και σήμερα είναι ιδιαιτέρως περήφανος» ανέφερε στο μήνυμά του στο Twitter ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στα σχολεία της Νέας Υόρκης μετά την οριστική άδεια στο Pfizer

Εν τω μεταξύ, όπωςω ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, οι δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό στα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ καλούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους δασκάλους έρχεται μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο Pfizer για κορωνοϊό πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ