Κοσμος

Αφγανή απομακρύνθηκε από την Καμπούλ και γέννησε σε αεροσκάφος

Τη βοήθησαν να γεννήσει Αμερικανοί στρατιωτικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφγανή μητέρα λίγη ώρα μετά τη γέννηση της κόρης της βγαίνει με φορείο από στρατιωτικό αεροσκάφος
Αφγανή μητέρα λίγη ώρα μετά τη γέννηση της κόρης της βγαίνει με φορείο από στρατιωτικό αεροσκάφος © Twitter / Air Mobility Command

Αφγανιστάν: Γυναίκα γέννησε το κοριτσάκι της σε στρατιωτικό αεροσκάφος μετά την απομάκρυνσή της από την Καμπούλ.

Ένα κοριτσάκι γέννησε μία Αφγανή μέσα σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο τη μετέφερε στη βάση Ράμσταιν, στη Γερμανία.

Η γυναίκα άρχισε να έχει συσπάσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης και λίγο μετά την προσγείωση Αμερικανοί στρατιωτικοί βοήθησαν την Αφγανή να φέρει στον κόσμο το μωρό της, μέσα στο αεροσκάφος, προτού η γυναίκα μεταφερθεί με το νεογέννητο προς ένα κοντινό νοσοκομείο.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter η διοίκηση αερομεταφορών της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους «αποφάσισε τότε να πετάξει σε χαμηλότερο ύψος προκειμένου να αυξήσει την πίεση στο αεροσκάφος, γεγονός που επέτρεψε (…) να σωθεί η ζωή της μητέρας». Μητέρα και κόρη «είναι καλά στην υγεία τους».

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η μητέρα να είναι ξαπλωμένη σε ένα φορείο, ενώ τη μεταφέρουν εκτός του αεροσκάφους Αμερικανοί στρατιώτες στη βάση Ράμσταϊν, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

 

 

Αφγανιστάν - Χάος στο αεροδρόμιο: Αναφορές για αγνοούμενα παιδιά

Παράλληλα, όλο και περισσότερα παιδιά φαίνεται πως χάνονται και έκτοτε αγνοούνται εν μέσω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σύμφωνα με  το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana, μια οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε να έχει παγιδευτεί στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού. Το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, είπε πως η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να φύγει από τη χώρα. Ο πατέρας του προφανώς έπεσε εν μέσω του πλήθους και το παιδί δεν έχει δει κανέναν γονέα του από εκείνη τη στιγμή.

Πολλές είναι και οι οικογένειες που αναζητούν τα παιδιά τους, αναρτώντας φωτογραφίες τους στο διαδίκτυο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ