Κοσμος

Πυροβολισμοί-Βρετανία: Έξι νεκροί στο Πλίμουθ-Νεκρός ο δράστης

Πώς περιγράφουν την επίθεση αυτόπτες μάρτυρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό με 6 νεκρούς στο Πλίμουθ της Βρετανίας - Νεκρός και ο ένοπλος δράστης
Μακελειό με 6 νεκρούς στο Πλίμουθ της Βρετανίας - Νεκρός και ο ένοπλος δράστης © Youtube / ITV NEWS

Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ της Βρετανίας: Έξι νεκροί και τραυματίες από την επίθεση ενόπλου - Νεκρός και ο δράστης - Πώς έγινε το μακελειό.

Συνολικά έξι είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο Πλίμουθ της Βρετανίας το βράδυ της Πέμπτης (13/8), ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται ο δράστης, καθώς και ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών. 

«Δύο άνδρες και δυο γυναίκες σκοτώθηκαν επιτόπου», διευκρίνισε η αστυνομία και πρόσθεσε: «Άλλος ένας άνδρας, που θεωρούμε ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης, επίσης σκοτώθηκε επιτόπου». Ακόμη, μια γυναίκα που διακομίστηκε σε νοσοκομείο υπέκυψε λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. «Θεωρούμε ότι όλοι πέθαναν εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστησαν από πυρά όπλων», διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας πως το συμβάν δεν αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια. Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του απολογισμού των θυμάτων από την αστυνομία, ο βουλευτής της περιοχής Λουκ Πόλαρντ ανέφερε μέσω Twitter πως ανάμεσα στα θύματα είναι «ένα παιδί μικρότερο των δέκα ετών».

«Άλλοι τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο βουλευτής των Εργατικών. «Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτή τη φρίκη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειες» των θυμάτων, συμπλήρωσε.

'Number of fatalities' in Plymouth shooting, police say

 

Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ της Βρετανίας: Δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν γίνει σαφή τα κίνητρα του δράση, αλλά και η σχέση που ενδεχομένως να είχε με τα θύματά του. Πάντως, η αστυνομία εκτιμά ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. 

«Η αστυνομία θέλει να υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται για συμβάν τρομοκρατικής φύσης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των δυνάμεων της τάξης και προστίθεται ότι δεν αναζητείται κανένα πρόσωπο που να συνδεόταν με το μακελειό. «Η έρευνα συνεχίζεται», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

News Alert: 6 dead including suspect after mass shooting in Britain's Plymouth | Latest English News

 

Πυροβολισμοί στο Πλίμουθ της Βρετανίας: Πώς περιγράφουν την επίθεση αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, κάτοικοι άκουσαν δυνατούς κρότους και πυροβολισμούς προτού φθάσει στην περιοχή η αστυνομία. Η Σάρον, αυτόπτης μάρτυρας η οποία δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό της στο BBC, αφηγήθηκε πως αρχικά άκουσε κραυγές και κατόπιν πυροβολισμούς. Ο οπλοφόρος «έριξε την πόρτα ενός σπιτιού κι άρχισε να ρίχνει», είπε. «Βγήκε από το σπίτι συνεχίζοντας να ρίχνει, πυροβολούσε κόσμο στον δρόμο.»

Ο Ρόμπερτ Πίνκερτον, άλλος αυτόπτης μάρτυρας, είπε στο βρετανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι «έστριβε μια γωνία του δρόμου» όταν «έπεσε πάνω σ’ έναν τύπο οπλισμένο με τουφέκι», ντυμένο στα μαύρα.

Η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών, Πρίτι Πατέλ, κάλεσε «τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι, να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας και να επιτρέψουν στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών μας να κάνουν τη δουλειά τους».

Το Πλίμουθ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ναυτική βάση στη δυτική Ευρώπη, όπου ελλιμενίζονται μεταξύ άλλων πυρηνοκίνητα υποβρύχια και τεράστια πολεμικά πλοία, ενώ αποτελεί μία από τις ήσυχες, τουριστικές περιοχές της Βρετανίας. 

Plymouth shooting – Several confirmed dead after ‘serious firearms incident’

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ