Κοσμος

Επίθεση Πλίμουθ: Παρθένος, μισογύνης, λάτρης των όπλων ο δράστης

Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Professor Waffle»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τζέικ Ντέιβισον που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην πόλη Πλίμουθ © Facebook
O Τζέικ Ντέιβισον που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην πόλη Πλίμουθ © Facebook

Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε σήμερα ως Τζέικ Ντέιβισον τον 23χρονο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Πλίμουθ.

Ανάμεσα στα θύματά του Ντέιβισον ήταν και ένα κοριτσάκι, αλλά σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές, το κίνητρο για τις δολοφονίες παραμένει ασαφές.

Ο 23χρονος δράστης, που κατονομάστηκε από κατοίκους του Πλίμουθ ως ο άνθρωπος που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στο λιμάνι της Αγγλίας, φαίνεται να ήταν λάτρης των όπλων καθώς και μέλος μια διαδικτυακής ομάδας που συνδέεται με θεωρίες περί υπεροχής του ανδρικού φύλου.

Επίθεση στο Πλίμουθ - Ποιος ήταν ο Τζέικ Ντέιβισον 

Ο 23χρονος, σύμφωνα με την «Daily Mail», ήταν ένας ΥοuTuber που, συνήθως, ανέβαζε υπό το ψευδώνυμο «Professor Waffle» βίντεο που τον έδειχναν να γυμνάζεται. 

Το τελευταίο διάστημα ανέβαζε δεκάλεπτα παραληρήματα για το πόσο «άδικη» είναι η ζωή, για την ανθρωπότητα που είναι «στο χείλος της καταστροφής» καθώς και παράπονα για τον ίδιο του τον εαυτό, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «χοντρό, άσχημο παρθένο».

Παράλληλα, προωθούσε κλιπ από βιντεοπαιχνίδια με υπερβολική βία και πριν από δύο ημέρες έκανε «like» σε βίντεο που κατέγραφε πυροβολισμούς από ένα ημιαυτόματο όπλο M1 Garand.

Barbra Streisand On Her Friendship With Prince Charles, Memoirs & Preparing To Turn 80 | Lorraine

O μακελάρης του Πλίμουθ δήλωνε επίσης θαυμαστής του Incel TV, μιας διαδικτυακής ομάδας υποστήριξης των «involuntary celibates» («ακούσιων εργένηδων»), που συνδέεται με μισογυνισμό και θεωρίες περί υπεροχής του ανδρικού φύλου.

Το χρονικό της επίθεσης στο Πλίμουθ

Ο Ντέιβισον άρχισε να πυροβολεί, πιθανόν με επαναληπτική καραμπίνα, γύρω στις 6.00 μ.μ. χθες, Πέμπτη, σκοτώνοντας πρώτα μία γυναίκα που γνώριζε σε ένα σπίτι στο Μπίτικ Ντράιβ στο Πλίμουθ.

Βγήκε από εκείνο το σπίτι και πυροβόλησε και σκότωσε ένα κοριτσάκι στον δρόμο μαζί με έναν άνδρα συγγενή του.

Ο Ντέιβισον πυροβόλησε άλλους δύο ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά μπήκε σε ένα πάρκο και πυροβόλησε και σκότωσε άλλον έναν άνδρα και στη συνέχεια άλλη μια γυναίκα στο Χέντερσον Πλέις.

Ακολούθως έστρεψε το όπλο στον εαυτό του προτού αντιμετωπιστεί από αξιωματικούς με πυροβόλα όπλα. Το μακελειό τελείωσε μόλις μέσα σε μερικά λεπτά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης Σον Σόγερ.

Plymouth gunman Jake Davison says 'I am a terminator' in final YouTube video before death

«Δεν υπάρχει κίνητρο», είπε ο Σόγερ στους δημοσιογράφους για την επίθεση στο Πλίμουθ

«Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε (ενδεχόμενο) τρομοκρατίας ή σχέσης με κάποια ακροδεξιά οργάνωση ή οιαδήποτε άλλη τέτοια οργάνωση», είπε και πρόσθεσε πως οι επαφές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι μέρος της έρευνας.

Ο Σόγερ είπε πως αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το όπλο ως επαναληπτική καραμπίνα. Δεν ήταν σε θέση να πει αν ο Ντέιβισον είχε θέματα ψυχικής υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ