Κοσμος

H 19χρονη που θέλει να γυρίσει με το αεροσκάφος της τον κόσμο

Στόχος να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα έχει πετάξει μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η 19χρονη Βρετανίδα που θέλει να γυρίσει μόνη τον κόσμο με το αεροσκάφος της - Το ταξίδι που ετοιμάζει και ο στόχος της.

H Ζάρα Ράδερφορντ είναι μόλις 19 ετών και ευελπιστεί σε λίγο καιρό να είναι εκείνη που θα φέρει τον τίτλο της νεότερης γυναίκας που θα ταξιδέψει μόνη με το αεροσκάφος της ολόκληρο τον κόσμο

Σε λίγες ημέρες η Ζάρα Ράδερφορντ, γνωστή για τη λατρεία της για τα αεροσκάφη και τις πτήσεις, θα ξεκινήσει το ταξίδι της και στόχος είναι να διανύσει απόσταση 51.000 χιλιομέτρων, με το υπερελαφρύ αεροσκάφος της Shark.

Μόλις ολοκληρώσει το εγχείρημά της θα είναι ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει πετάξει ένα τέτοιου είδους αεροσκάφος στον κόσμο και η νεότερη γυναίκα που θα έχει πετάξει μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τωρινό ρεκόρ κατέχει η Σαέστα Γουάιζ, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της σε ηλικία 30 ετών. Μέσα από αυτό της το ταξίδι θέλει να στείλει σε νεαρά κορίτσια και γυναίκες το μήνυμα για έναν ανοιχτό δρόμο προς τον τομέα των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

 

 

Η ίδια θέλει ακόμη να δώσει το παράδειγμα ώστε και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν τα βήματά της. 

«Ήθελα να πετάξω σε ολόκληρο τον κόσμο, να με δουν τα κορίτσια και να σκεφτούν πως θα ήθελαν κάποια στιγμή επίσης να πετάξουν», είπε η 19χρονη στο Reuters και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια διαφορά στην αεροπλοΐα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επομένως, στόχος μου είναι να πλησιάσω τα ρεκόρ και κατόπιν ελπίζω να εμπνεύσω άλλα κορίτσια να προσπαθήσουν και να καταρρίψουν το ρεκόρ μου και κατόπιν να πάνε και να αρχίσουν να ανταγωνίζονται τα αγόρια».

Οι γονείς της Ράδερφορντ, Μπεατρίς ντε Σμετ και Σαμ Ράδερφορντ, είναι και οι δύο πιλότοι.«Όταν μου είπε στην αρχή για αυτό, η καρδιά μου σκίρτησε. Χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να το εμπεδώσω. Και τώρα είμαι τόσο υπερήφανη και τη στηρίζω πλήρως», περιέγραψε η μητέρα της Ζάρα. 

Όσο για τα χρήματα που θα χρειαστούν για να κάνει το ταξίδι της, η 19χρονη θα τα καλύψει μόνη της, έχοντας βέβαια και τη βοήθεια χορηγών. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ