Κοσμος

Πύρινη λαίλαπα στη Σαρδηνία - Η φωτιά καίει τα πάντα (βίντεο)

«Χάθηκε» ο ήλιος - Δραματικές εικόνες - Η Ελλάδα στέλνει Canadair στην Ιταλία

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σαρδηνία φλέγεται με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και κατοικούς να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Δραματική είναι η κατάσταση στη Σαρδηνία, καθώς η μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, κάνοντας στάχτη δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμό, καθώς η πύρινη λαίλαπα καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Περισσότερα από 200.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη το τελευταίο 24ωρο.

Σε πύρινο κλοιό η πόλη Οριστάνο, με τον πυκνό καπνό από τη φωτιά να έχει κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Τουλάχιστον 400 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος, Αεροσκάφη και ελικόπτερου πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς στη Σαρδηνία.

Οι αρχές του νησιού στην Ιταλία ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντράγκι έχει απευθυνθεί σε κράτη - μέλη της ΕΕ για επιπλέον βοήθεια.

 

Φωτιά στη Σαρδηνία - Εξετάζεται η περίπτωση του εμπρησμού

Εν τω μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο, συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου» δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στη φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Η Ελλάδα έστειλε δύο Canadair στην Ιταλία για τη φωτιά στη Σαρδηνία

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για βοήθεια, στέλνοντας δύο αεροσκάφη Canadair, τα οποία και θα επιχειρήσουν στη φωτιά στη Σαρδηνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις