Κοσμος

Ερντογάν: Κουρασμένος και νυσταγμένος σε βίντεο - Τι συνέβη

Οι αμοντάριστες εικόνες που προκάλεσαν σάλο και πυροδότησαν νέες φήμες για την υγεία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βίντεο με τον ταλαιπωρημένο Ερντογάν πυροδοτεί νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου
Το βίντεο με τον ταλαιπωρημένο Ερντογάν πυροδοτεί νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου © YouTube

Ο Ερντογάν εμφανίζεται ταλαιπωρημένος και νυσταγμένος σε αμοντάριστο βίντεο, πυροδοτώντας νέες φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου.

Ταλαιπωρημένος, κουρασμένος, νυσταγμένος. Ορισμένα μόνο από τα επίθετα σε αναρτήσεις στα social media για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το βίντεο που προβλήθηκε από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Το βίντεο είναι αμοντάριστο και κάποια στιγμή σε αυτό ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλά αργά, αδυνατώντας να κρατήσει τα μάτια του ανοικτά.

Οι αντιδράσεις στην Τουρκία είναι μεγάλες, με κυβερνητικά στελέχη και μέλη από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης να κατηγορούν τους διοικούντες το πρακτορείο ότι δεν «προστάτευσαν» τον Ερντογάν.

Το συγκεκριμένο βίντεο έρχεται λίγα 24ωρα μετά το show Ερντογάν στα Κατεχόμενα και τις εξαγγελίες για την Αμμόχωστο. Τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος για το σχεδιαζόμενο άνοιγμα στα Βαρώσια προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις.

Στο επίμαχο βίντεο που δημοσίευσε το Anadolu ο 67χρονος πολιτικός είναι εμφανώς κουρασμένος. Οι εικόνες αυτές πυροδότησαν εκ νέου τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.

Κατά διαστήματα υπάρχουν δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Ερντογάν να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

is #erdoğan tired?

Αντιδράσεις για το βίντεο με τον κουρασμένο Ερντογάν

«Η μετάδοση αυτών των εικόνων είναι πραγματικά ρεζίλι. Θα καταλάβαινα αν ήταν ζωντανή μετάδοση. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Αλλά γυρίστηκε και μετά μονταρίστηκε» αναφέρει αρθρογράφος στο φιλοκυβερνητικό Ηaberturk. Και προσθέτει: «Το να δείχνετε μία τέτοια κατάσταση σε ένα βίντεο είναι πολύ, πολύ κακό. Αυτό δείχνει σαφώς ότι κάποιος πολύ κοντά στον πρόεδρο προσπαθεί να τον φέρει σε δύσκολη κατάσταση, προσπαθώντας να τον κάνει να φαίνεται αδύναμος. Αυτό είναι απαράδεκτο. Νομίζω ότι είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας».

(από 07.05 με 07.16...)

#CANLI - AK Parti'de bayramlaşma.... Cumhurbaşkanı Erdoğan video konferansla katılıyor

Το βίντεο, πάντως, με τον Ερντογάν έτοιμο να καταρρεύσει από την κούραση και την εξάντληση, έχει γίνει viral τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει και τα πρώτα gif.

Είναι άρρωστος ο Ερντογάν - Οι φήμες για την υγεία του

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί βίντεο το οποίο πυροδοτεί τη φημολογία για την υγεία του Τούρκου προέδρου. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι εικόνες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατεβαίνει υποβασταζόμενος τις σκάλες σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό, ο Ερντογάν βαδίζει με δυσκολία, δείχνει ασταθής και χρειάζεται βοήθεια για να κατέβει τα σκαλιά.

Ο ίδιος, πάντως, φροντίζει κατά διαστήματα να δείχνει ότι βρίσκεται σε φόρμα, όπως όταν εκτέλεσε πέναλτι με τερματοφύλακα βουλευτή του.

is #erdoğan tired?

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ