- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μέρκελ:Πιο πολλοί περιορισμοί στην πώληση λογισμικού κατασκοπείας
«Είναι σημαντικό τέτοιο λογισμικό να μην καταλήγει σε κακά χέρια»
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε περισσότερους περιορισμούς στην πώληση λογισμικού κατασκοπίας.
Την επιβολή περισσότερων περιορισμών στην πώληση λογισμικού κατασκοπίας τύπου "Pegasus", που χρησιμοποιείται για κατασκοπία σε βάρος δημοσιογράφων και υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτησε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
"Είναι σημαντικό τέτοιο λογισμικό να μην καταλήγει σε κακά χέρια και δεν πρέπει να πωλείται τέτοιο λογισμικό σε χώρες όπου η επιτήρηση των επιχειρήσεων (υποκλοπών) από τη δικαιοσύνη δεν είναι ίσως διασφαλισμένη", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Οι οργανώσεις Forbidden Stories και Διεθνής Αμνηστία εξασφάλισαν έναν κατάλογο 50.000 τηλεφωνικών αριθμών, που επελέγησαν από τους πελάτες του ισραηλινού κολοσσού κυβερνοασφάλειας NSO από το 2016 προκειμένου να παρακολουθηθούν ενδεχομένως, και τους μοιράστηκαν με μια κοινοπραξία 17 ΜΜΕ που αποκάλυψαν την ύπαρξή τους την περασμένη Κυριακή.
Οι αποκαλύψεις ώθησαν τη ΜΚΟ Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα να ζητήσει μορατόριο στις πωλήσεις. Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ ζήτησε επίσης τη Δευτέρα μια καλύτερη "ρύθμιση" της μεταφοράς τεχνολογιών επιτήρησης, βλέποντας μια "επείγουσα ανάγκη" να διασφαλιστεί "ένας αυστηρός έλεγχος και άδεια".
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' του Μαρόκου και ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δυνητικών στόχων της Pegasus, όπως και τουλάχιστον 180 δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο σε βάρος των οποίων διενεργήθηκε κατασκοπία από διάφορα κράτη που είχαν πρόσβαση σε αυτό το λογισμικό κατασκοπίας.
Εφόσον εισαχθεί σε ένα smartphone, μπορεί να υποκλέψει μηνύματα, φωτογραφίες, επαφές και να ενεργοποιήσει μικρόφωνα εξ αποστάσεως.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.