Κοσμος

Στιβ Τζομπς: Σε δημοπρασία μία αίτησή του για θέση εργασίας

Απ' όταν ήταν 18 χρονών - Ένα χρόνο πριν εργαστεί στην Atari

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στιβ Τζομπς
Στιβ Τζομπς © EPA/JOHN G. MABANGLO

Σε δημοπρασία βγαίνει μία χειρόγραφη αίτηση του Στιβ Τζομπς για μία θέση εργασίας από το 1973, όταν ήταν 18 χρονών.

Μια χειρόγραφη αίτηση του Στιβ Τζομπς για θέση εργασίας από το 1973 δημοπρατείται από έναν επιχειρηματία στο Λονδίνο.

Πρόκειται για μία αίτηση που ο Στιβ Τζομπς συμπλήρωσε όταν ήταν μόλις 18 ετών και θεωρείται ότι ήταν η πρώτη αίτηση για θέση εργασίας του Στιβ Τζομπς, στην οποία δεν αναφέρεται το πόστο, αλλά γράφτηκε έναν χρόνο προτού ενταχθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, Atari, ως τεχνικός, δηλαδή το 1974.

Στη συγκεκριμένη αίτηση, ο Τζομπς αναφέρει ως ειδικότητά του την αγγλική λογοτεχνία και ότι σπουδάζει στο Reed College στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, που είχε ήδη εγκαταλείψει.

Στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες, ο Τζομπς έχει συμπεριλάβει την «ηλεκτρονική τεχνολογία» και τη «σχεδιαστική μηχανική», ενώ οι δεξιότητές του αφορούσαν στην εμπειρία με υπολογιστές, αριθμομηχανές και τεχνολογίες σχεδιασμού.

Το χειρόγραφο έγγραφο έχει ήδη δημοπρατηθεί τρεις φορές από το 2017 και η αξία του αυξήθηκε κατά 1.200% έκτοτε. Ιδιοκτήτης του πλέον είναι ο διοργανωτής δημοπρασιών, Όλι Τζόσι, ο οποίος αγόρασε το πρωτότυπο για 224.750 δολάρια σε άλλη δημοπρασία, στο Λονδίνο, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Τζόσι θα δεχτεί προσφορές για τη φυσική εκδοχή του εγγράφου του μέσω της σχετικής ιστοσελίδας, η οποία βασίζεται σε μια εφαρμογή δημοπρασίας που ονομάζεται Snoofa, ενώ η ψηφιακή εκδοχή θα είναι διαθέσιμη μέσω του Rarible.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ