Κοσμος

Σε υψηλό 6 μηνών τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία

Απογοήτευση μετά την αλλαγή των κανόνων για τις αφίξεις στην Αγγλία από τη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στη Βρετανία
Πολίτες με μάσκα στη Βρετανία © EPA / VICKIE FLORES

Κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία: Αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων και ανησυχία για την άρση περιορισμών την Δευτέρα.

Νέα αύξηση σε σχέση με εχθές (16/7) παρατηρήθηκε στα ημερήσια κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο (17/7) 54.674 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 41 θανάτους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με Covid-19 των ασθενών, λιγότερους από τους 49 που καταγράφηκαν χθες, Παρασκευή. Η μεταστροφή της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από τη Γαλλία θα πρέπει τελικά να κάνουν καραντίνα, προκάλεσε απογοήτευση και θυμό, λίγο πριν από την αναμενόμενη χαλάρωση των υγειονομικών κανόνων.

Βρετανία: Άρση περιοριστικών μέτρων από την Δευτέρα 19 Ιουλίου

Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι θα προέρχονται από «πορτοκαλί» χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία ή η Ισπανία, δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία. Η Γαλλία θα αποτελέσει εξαίρεση λόγω της «επίμονης παρουσίας» των κρουσμάτων της παραλλαγής Βήτα του κορvνοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Από την πλευρά της, η Γαλλία αυστηροποίησε τους κανόνες της και ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου που θα έχουν κάνει πριν από λιγότερο από 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ