Κοσμος

Λουξεμβούργο: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση του πρωθυπουργού

Βρίσκεται στο νοσοκομείο - Είναι θετικός στον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ © EPA / JOHN THYS / POOL

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ - Ποια η κατάσταση της υγείας του.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επικρατείας, η κατάσταση του πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται «σοβαρή, αλλά σταθερή». Ο Μπετέλ βρέθηκε στο νοσοκομείο λόγω του ανεπαρκούς κορεσμού οξυγόνου. 

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, «ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Γκράγκνα έλαβε την εξουσιοδότηση υπογραφής. Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των κυβερνητικών εργασιών και να ασκεί τα καθήκοντά του από απόσταση».

Από τότε που απομονώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μπέτελ συνέχισε να εργάζεται εξ αποστάσεως και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, είπε ότι του εύχεται «μια πολύ γρήγορη ανάρρωση», γράφοντας στο tweet: «ελπίζω να σας δω σύντομα σε καλή υγεία. Στο μεταξύ, ξεκουραστείτε και φροντίστε τον εαυτό σας». 

Ο Μπέτελ ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό μετά από μια Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 26 άλλους ηγέτες από το μπλοκ για δύο ημέρες. Στην αρχή βίωσε μόνο ήπια συμπτώματα. Αλλά την Κυριακή, έπρεπε να νοσηλευτεί. Ο Μπέτελ είχε λάβει μία δόση εμβολίου COVID-19 τον Μάιο και είχε προγραμματιστεί να κάνει τη δεύτερη δόση του AstraZeneca την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ