Κοσμος

Λουξεμβούργο: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός, Ξαβιέ Μπετέλ

Είχε βρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ξαβιέ Μπατέλ κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες
Ο Ξαβιέ Μπατέλ κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες © EPA / JOHN THYS / POOL

Με κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ-Θα παραμείνει σε καραντίνα-Γιατί δεν θεωρούνται «στενές επαφές» οι ηγέτης που συνάντησε στη Σύνοδο.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, και τέθηκε σε δεκαήμερη καραντίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (27/6) το γραφείο του.

Ο 48χρονος Μπετέλ, ο οποίος συμμετείχε την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, είχε κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Κανείς από τους υπόλοιπους 26 ηγέτες δεν θεωρείται «στενή επαφή» του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Λουξεμβούργο, στενές επαφές ενός ασθενούς θεωρούνται όσοι έμειναν για περισσότερα από 15 λεπτά μαζί του σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, χωρίς να φορούν μάσκα. Στη διήμερη σύνοδο των Βρυξελλών όμως τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, όπως επισήμανε μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού. «Κανείς αρχηγός κράτους ή κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των στενών επαφών του πρωθυπουργού», επέμεινε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ξαβιέ Μπετέλ έχει ελαφρά συμπτώματα (πυρετό, πονοκέφαλο), αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία. 

Στο Λουξεμβούργο έχουν καταγραφεί 70.600 κρούσματα και 818 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας. Ο ίδιος έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 6 Μαΐου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ