- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΠΟΥ: «Ναι» σε μοριακά τεστ ή αντιγόνου σε σχολεία
Για να αποφευχθεί η εκπαίδευση εξ αποστάσεως
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στο σχολικό περιβάλλον για να αποφευχθεί η εκπαίδευση εξ αποστάσεως.
Τεστ PCR ή αντιγόνου θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο σχολικό περιβάλλον για να αποφευχθεί μια ακόμη προσφυγή στην τηλεκπαίδευση, στην περίπτωση νέας ανόδου των κρουσμάτων της Covid-19, συνέστησε σήμερα η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
«Οι θερινοί μήνες προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια χρυσή ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στο να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.
Σε κοινή ανακοίνωση με την UNESCO και την UNICEF, ο Κλούγκε εκτιμά πως το κλείσιμο των σχολείων είχε «βλαβερή επίδραση στην εκπαίδευση και την κοινωνική και ψυχική ευημερία των παδιών μας και των νέων μας».
Μέχρι τώρα μπορούσε να γίνει σύσταση για πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ στο σχολικό περιβάλλον σε περίπτωση συρροής κρουσμάτων σ' ένα ίδρυμα, όμως ο ΠΟΥ εκτιμά πλέον πως μπορεί να συνιστάται η πραγματοποίησή τους ακόμη και χωρίς να υπάρχουν συμπτώματα στους μαθητές και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην πανδημία να στερήσει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη από τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο Κλούγκε, ο οποίος έχει επανειλημμένα καλέσει τις κυβερνήσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ να δώσουν μάχη κατά της απομάκρυνσης μερικών μαθητών από το σχολείο εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης.
Για τους θεσμούς του ΟΗΕ, το κλείσιμο των σχολείων δεν πρέπει να εξετάζεται παρά ως ύστατο μέτρο, μόνον αν υπάρχει «έκρηξη κρουσμάτων ή η μετάδοση στην κοινότητα δεν μπορεί να ελεγχθεί με κανένα άλλο μέσο».
Ο ευρωπαϊκός κλάδος του ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει χθες, Πέμπτη, πως τα κρούσματα της Covid-19 έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι στην Ευρώπη έπειτα από δέκα διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.
«Θα υπάρξει ένα νέο κύμα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, εκτός αν παραμείνουμε πειθαρχημένοι», είχε δηλώσει ο Χανς Κλούγκε, σύμφωνα με τον οποίο η αρμόδια για την Ευρώπη διεύθυνση του ΠΟΥ προβλέπει ότι η παραλλαγή Δέλτα θα έχει γίνει «κυρίαρχη» μέχρι τον Αύγουστο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.