- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μ. Βρετανία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας
Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης μετά από ευρεία διαδικασία διαβούλευσης
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλο το προσωπικό των οίκων ευγηρίας στη Μεγάλη Βρετανία.
Έπειτα από μια ευρεία διαδικασία διαβούλευσης, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, 16 Ιουνίου, ότι καθιστά υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού για όλο το προσωπικό που εργάζεται στους οίκους ευγηρίας της Αγγλίας, περιλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού.
«Τα εμβόλια σώζουν ζωές και, αν και η πλειονότητα του προσωπικού και των τροφίμων των οίκων ευγηρίας έχει ήδη εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.
Το να επιβληθεί στους εργαζόμενους σε αυτά τα ιδρύματα να εμβολιαστούν συνιστά, σύμφωνα με τον υπουργό, ένα «απαραίτητο βήμα για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους οίκους ευγηρίας σήμερα και στο μέλλον».
Επομένως, όλο το ιατρικό προσωπικό, αλλά επίσης οι κομμωτές, οι αισθητικοί, οι εθελοντές και άλλοι έμποροι που συνεργάζονται με τους οίκους ευγηρίας θα πρέπει να έχουν λάβει έως τον Οκτώβριο τις δύο δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, εάν θέλουν να εργάζονται εκεί.
Εάν το μέτρο εγκριθεί από το κοινοβούλιο, η υποχρέωση αυτή δεν θα εφαρμοστεί, εντούτοις, στους συγγενείς των τροφίμων, σε ανήλικους, στα άτομα που πηγαίνουν για έκτακτες εργασίες όπως και στα άτομα που διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό εξαίρεσης.
Το προσωπικό των οίκων ευγηρίας έχει σε μεγάλο βαθμό εμβολιαστεί: Στις 6 Ιουνίου, το 84% είχε λάβει μια πρώτη δόση και το 69% τη δεύτερη δόση του, σύμφωνα με τo Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας (NHS).
Εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας: Οι γεωγραφικές παρεκκλίσεις
Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί κρύβουν γεωγραφικές παρεκκλίσεις: Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, μονάχα το 65% των οίκων ευγηρίας της Αγγλίας, που φιλοξενούν πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους, καταγράφει ένα επαρκές ποσοστό εμβολιασμού του προσωπικού του, ένας αριθμός που μειώνεται σε μονάχα 44% στους οίκους ευγηρίας του Λονδίνου.
Το Sage, η ομάδα των επιστημόνων που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση στο θέμα του κορονοϊού, εκτιμά πως προκειμένου να επιτευχθεί ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας κατά της Covid-19 σε κάθε κέντρο φροντίδας, το 80% του προσωπικού και το 90% των τροφίμων θα πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση.
«Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που λαμβάνουν φροντίδα», είπε ο Ματ Χάνκοκ, υποσχόμενος να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον κλάδο προκειμένου να δει «εάν θα μπορεί να επεκταθεί το μέτρο αυτό και σε άλλους εργαζόμενους», για παράδειγμα το σύνολο του προσωπικού του NHS.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.