- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όταν ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε την Ελισάβετ (βίντεο)
Και έγινε επίσημα ο 13ος πρόεδρος που είχε τετ α τετ με τη βασίλισσα της Αγγλίας
Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, με το τετ α τετ να πραγματοποιείται στο κάστρο του Ουίνδσορ.
Ο Τζο Μπάιντεν ανήκει πλέον στην κατηγορία όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι της βασίλισσας Ελισάβετ.
Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7, όπου δόθηκαν δεσμεύσεις για περισσότερα εμβόλια και μεγαλύτερη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ο Μπάιντεν είχε προσωπική συνάντηση με την Ελισάβετ.
Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ, πέταξαν με ελικόπτερο από την Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ που βρίσκεται λίγο έξω από το Λονδίνο.
Εκεί τους περίμενε τιμητικό άγημα το οποίο και επιθεώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν παρακολουθήσει σύντομη στρατιωτική παρέλαση. Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε η Washington Post, η βασίλισσα Ελισάβετ και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ στάθηκαν όρθιοι καθώς οι φρουροί του πρώτου Τάγματος των Γρεναδιέρων απηύθηναν έναν βασιλικό χαιρετισμό και στη συνέχεια ακούστηκε ο αμερικανικός εθνικός ύμνος.
Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν επιθεώρησε τη βασιλική φρουρά, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της, τον στρατηγό Τζέιμς Τέιλορ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία συνόδευσαν τη βασίλισσα Ελισάβετ για τσάι στα διαμερίσματα του κάστρου Ουίνσδορ.
Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν είναι ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά η βασίλισσα Ελισάβετ από τους συνολικά 14 που πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου τα τελευταία 69 χρόνια, από τότε δηλαδή που η Ελισάβετ Β' ανήλθε στον θρόνο. Ο μοναδικός που δεν συναντήθηκε μαζί της ήταν ο Λύντον Τζόνσον (σ.σ. διαδέχτηκε τον Τζον Κένεντι μετά τη δολοφονία του τελευταίου στο Ντάλας).
The President and First Lady join Her Majesty for tea in the State Apartments at Windsor Castle. pic.twitter.com/X2EKGDpoJd
— The Royal Family (@RoyalFamily) June 13, 2021
(Από 29.50 και μετά...)
Πώς ο Τζο Μπάιντεν έγινε το επίκεντρο στη Σύνοδο της G7
Στην τριήμερη σύνοδο των G7, o Αμερικανός πρόεδρος έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς έδειξε να συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των άλλων ηγετών σε μια σειρά από διεθνή ζητήματα όπως είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο τρόπος εξάλειψης της πανδημίας, η στάση που πρέπει να κρατήσει η Δύση απέναντι στην Κίνα. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είχε πλήξει το κύρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ο Τζο Μπάιντεν με το που «πάτησε» το πόδι του στην Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν». Δήλωση που επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κορνουάλη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.