Φλόριντα: Οι τρανς αποκλείονται από τον γυναικείο αθλητισμό
Οι τρανς μαθήτριες απαγορεύεται να συμμετέχουν στον γυναικείο αθλητισμό σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια
Η Φλόριντα έγινε η 9η πολιτεία των ΗΠΑ που απαγορεύει με νομοσχέδιο στις τρανς μαθήτριες να παίρνουν μέρος στον γυναικείο αθλητισμό.
Η Φλόριντα είναι ακόμα μία πολιτεία των ΗΠΑ -και μάλιστα η μεγαλύτερη- που απαγορεύει σε transgender κορίτσια να μετέχουν στον γυναικείο αθλητισμό σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις υπέγραψε τον συγκεκριμένο νόμο την Τρίτη 1 Ιουνίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο μήνας περηφάνιας LGBTQI+, και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.
«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των αγωνισμάτων» δήλωσε ο Ρον ΝτεΣάντις σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ενώ υπέγραφε τον νόμο σε χριστιανικό σχολείο στην πόλη του Τζάκσονβιλ. «Θα πάμε με βάση τη βιολογία, όχι με βάση την ιδεολογία, όταν κάνουμε αθλήματα».
Τι λέει ο νόμος που απαγορεύει transgender μαθήτριες από τον γυναικείο αθλητισμό
Συγκεκριμένα, ο νόμος λέει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να παίζουν στις ομάδες του βιολογικού φύλου, όπως αυτό αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους. Παρόλα αυτά, δεν είναι σαφές αν όλες οι αθλήτριες πρέπει να δείχνουν τα πιστοποιητικά γέννησης προκειμένου να ενταχθούν σε μία ομάδα.
Επίσης ο συγκεκριμένος νόμος, που ονομάζεται Fairness in Women's Sports, αναφέρει ότι αθλητικές ομάδες για κορίτσια και γυναίκες «ενδέχεται να μην είναι ανοιχτές σε μαθητές του ανδρικού φύλου» την ίδια στιγμή που δεν απαγορεύει στις γυναίκες αθλητές να παίζουν σε ομάδες αγοριών ή ανδρών. Τέλος, αφήνει στους μαθητές το δικαίωμα να κινηθούν νομικά εναντίον του σχολείου τους, αν πιστεύουν ότι παραβίασε τον νόμο και τους «στέρησε» μια «αθλητική ευκαιρία».
Ακτιβιστές, ΛΟΑΤΚΙ και πολιτικοί αντιδρούν στον συγκεκριμένο νόμο
Ο νόμος υπεγράφη από τον Ρον ΝτεΣάντις τη στιγμή που οι πολιτείες που βρίσκονται υπό την ηγεσία Ρεπουμπλικάνων στρέφονται εναντίον του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και των πολιτικών του υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Κάρλος Σμιθ, ένας Δημοκρατικός που αυτοαποκαλείται ως λατίνος και ομοφυλόφιλος, μίλησε κατά του νομοσχεδίου, αποκαλώντας το τρομακτικό. «Τροφοδοτεί την τρανσφοβία και θέτει σε κίνδυνο τα πιο ευάλωτα παιδιά χωρίς λόγο», έγραψε στο Twitter.
Παράλληλα, ακτιβιστές για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταδίκασαν την απόφαση του ΝτεΣάντις και η οργάνωση Human Rights Campaign ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.
«Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις και οι βουλευτές της Φλόριντα θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των transgender παιδιών», τόνισε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Αλφόνσο Ντέιβιντ.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου, όμως, επιμένουν ότι οι transgender αθλήτριες έχουν ένα άδικο πλεονέκτημα, αφού γεννήθηκαν άντρες που στη συνέχεια θέλησαν να γίνουν γυναίκες.
Ο Τζο Μπάιντεν την πρώτη ημέρα της θητείας του υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την αποτροπή των διακρίσεων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου. Την Τρίτη, στο μήνυμά του για τον Μήνα Υπερηφάνειας LGBTQI+, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να υιοθετήσουν τον νόμο Ισότητας και τόνισε ότι σε πολλές πολιτείες δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση ΜΚΟ για τον 26χρονο - Τι αναφέρουν δημοσιεύματα από το Ισραήλ
Η ανάρτηση του δημοσιογράφου από το νοσοκομείο
Έκκληση της οικογένειάς του για κάποια απόδειξη ότι είναι ζωντανός
Οχτώ ευρωπαϊκές χώρες εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν αλληλεγγύης προς τη Δανία και τη Γροιλανδία
H Washington Post περιγράφει τις δραματικές ώρες πριν τις οριστικές αποφάσεις
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.