- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ατομικές «τρομοκρατικές» επιθέσεις στη Γαλλία
Ισλαμιστής μαχαιρώνει μέλος της δημοτικής αστυνομίας ενώ αναζωπυρώνεται η διαμάχη για τον ρόλο του δημόσιου σχολείου
Η εξέλιξη της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Γαλλία, oι ατομικές βίαιες επιθέσεις και η συζήτηση περί εξισλαμισμού.
H ισλαμική τρομοκρατία στη Γαλλία έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο ατομικών βίαιων επιθέσεων. Όπως δείχνουν τα πρόσφατα μαχαιρώματα, οι επιτιθέμενοι είναι ισλαμιστές με ιστορικό ψυχικών παθήσεων· εύθραυστα άτομα που ασπάστηκαν το ισλάμ στη φυλακή και που, μετά την αποφυλάκισή τους, νιώθουν ότι έχουν ιερή αποστολή.
Αν και πολλές τραγωδίες μπορούν να συμβούν από νεοφώτιστους φονταμενταλιστές με ψυχικές διαταραχές, το πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία δεν είναι η ισλαμική τρομοκρατία, αλλά όπως λέει ο καθηγητής γυμνασίου Kevin Bossuet, «το ότι το γαλλικό σχολείο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το επιτείνει».
Με την ευκαιρία του τραυματισμού δημοτικής υπαλλήλου την περασμένη εβδομάδα, ο Kevin Bossuet, καθηγητής ιστορίας και γεωφραφίας σε γυμνάσιο της περιοχής Seine-Saint-Denis, εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να μιλήσει για την κατάσταση στο δημόσιο σχολείο «που κατασκευάζει ισλαμιστές». Ο Bossuet περιγράφει σχολικές τάξεις όπου οι καθηγητές δεν τολμούν για μιλήσουν για οτιδήποτε μπορεί να πάρουν στραβά οι μουσουλμάνοι μαθητές: ιδιαίτερα η ιστορία και η γεωγραφία προκαλούν αντιδράσεις, αλλά αντιδράσεις υπάρχουν κι εκεί όπου οι καθηγητές δεν τις περιμένουν - σύμφωνα με τον Bossuet, μια αίθουσα με κοκκινωπά θρανία θεωρήθηκε «χαράμ» και οι μαθητές αρνήθηκαν να μπουν απαιτώντας να αλλάξει το χρώμα των θρανίων. Πράγμα με το οποίο συμμορφώθηκαν οι σχολικές αρχές.
Ο Κevin Bossuet δηλώνει ότι πριν από 10 χρόνια ψήφιζε αριστερά αλλά ότι η εμπειρία του στη δημόσια παιδεία τον απογοήτευσε· «η αριστερά» είπε στο BFM TV, «δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το πρόβλημα και εμποδίζει τους Γάλλους από το να καταλάβουν την έκταση και τη σοβαρότητά του. Εμφανίζομαι κάπου κάπου στην τηλεόραση με την ελπίδα ότι οι Γάλλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι εμείς οι δάσκαλοι δίνουμε άνισο αγώνα για να υπερασπιστούμε τις αξίες της δημοκρατίας. Και τις υπερασπιζόμαστε ενώ μας κατηγορούν ότι είμαστε φασίστες».
Όσοι συμφωνούν με τις διαπιστώσεις του Kevin Bossuet προσθέτουν ότι το σχολείο έχει «ανοίξει προς τους γονείς», ότι έχει δώσει εξουσία στους γονείς να επιλέγουν τι θα διδαχθεί το παιδί τους και να διαμαρτύρονται όταν δεν διδάσκεται ακριβώς αυτό που έχουν στο μυαλό τους. «Είναι λες και οι γονείς κάνουν shopping» λέει ο Βossuet.
«Όταν δεν τους αρέσει κάτι στην ύλη και στη μέθοδο της διδασκαλίας απευθύνονται αμέσως στην ιεραρχία, όπως όταν δεν τους αρέσει κάτι σε ένα μαγαζί απευθύνονται στον μάνατζερ. Εξάλλου, κανείς δεν σέβεται τη διδασκαλία: τα παιδιά αμφισβητούν την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος ή το θεωρούν "υπερτιμημένο", και φέρνουν στη σχολική τάξη τις ιδέες για το κοσμικό κράτος, τον πόλεμο της Αλγερίας, το Ισραήλ, τη θέση των γυναικών κτλ που επικρατούν στην οικογένεια και στη γειτονιά. Να ποιο είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα», καταλήγει ο Bossuet. «O προσηλυτισμός στις φυλακές έρχεται μετά· συμβαίνει όταν δεν έχεις μάθει τίποτα στο σχολείο» συμπληρώνει.
Αυτές τις μέρες συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η συζήτηση περί εξισλαμισμού και οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν απέδωσε τον σοβαρό τραυματισμό της δημοτικής αστυνομικού στην «έλλειψη κλινών για ανθρώπους με ψυχιατρικές διαταραχές» παραλείποντας να αναφέρει ότι ο επιτιθέμενος ήταν ισλαμιστής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Η 87χρονη ζούσε στο σπίτι επί 71 χρόνια - Χαμός σε όλη τη χώρα
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτό ισχύει και για το Politico
Ξαφνική επίθεση φιλίας προς τη χώρα μας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία των πληρωμάτων
Η TikToker χαρακτήρισε το μνημείο «μηχανή παραγωγής χρημάτων»
Μέτρα κατά της πρώην επικεφαλής του RT France για διασπορά προπαγάνδας
Πώς κατάφερε ο ιστορικός και συγγραφέας να εξοργίσει τους πάντες
Φέρεται να ήταν φρουρός στο Stalag 326 VI K, όπου κρατούνταν έως και 200.000 Σοβιετικοί αιχμάλωτοι πολέμου
Η 21χρονη Ταρανέχ Ραχίμι καταδικάστηκε σε θάνατο και η δίδυμη αδελφή της, Ρομίνα, σε 25 χρόνια φυλάκιση
«Παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη
Η σπάνια εξομολόγηση της γυναίκας του θρύλου της Formula 1
H απαγόρευση της πρόσβασης των δημοσιογράφων ισχύει για 14 μέρες
Η άνοδος προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες - Εξετάζονται μέτρα προστασίας της αγοράς
Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας
Οι δύο χώρες ενισχύουν τη στρατιωτική και αμυντική συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια
Η απάντηση με αφορμή του χθεσινό δημοσίευμα της Telegraph
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.