Νετανιάχου: Πολύ ισχυρή η απάντησή μας αν παραβιαστεί η εκεχειρία
Τι είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου με τον Μπλίνκεν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου με τον Άντονι Μπλίνκεν για την εκεχειρία με τη Χαμάς
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι πολύ ισχυρή αν το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας,παραβιάσει την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.
«Αν η Χαμάς σπάσει την ηρεμία και επιτεθεί στο Ισραήλ, η απάντησή μας θα είναι πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νετανιάχου στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν από την Ιερουσαλήμ.
Από την πλευρά του ο Μπλίνκεν επανέλαβε «την πλήρη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται».
Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται ώστε η Χαμάς να μην «επωφεληθεί» από τη βοήθεια που θα δοθεί στη Γάζα για την ανοικοδόμησή της.
«Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα επωφεληθεί από τη βοήθεια ανοικοδόμησης», δήλωσε ο Μπλίνκεν, διευκρινίζοντας ότι αργότερα σήμερα θα ανακοινώσει τη συμβολή των ΗΠΑ σε αυτή τη βοήθεια.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ξεκίνησε σήμερα από το Ισραήλ την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, με στόχο να ενισχύσει την εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, αλλά και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Σημειώνεται πως οι ισραηλινές Αρχές δήλωσαν για πρώτη φορά έπειτα από 11 ημέρες σφοδρών συγκρούσεων, ότι επιτρέπουν την εισαγωγή καυσίμων, φαρμάκων και τροφίμων που προορίζονται για τον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας.
Μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος όμως δεν ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Μπλίνκεν θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κάιρο και στο Αμμάν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακόμα 55 έχουν τραυματιστεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Πολιτική σύγκρουση στην Ισπανία
Άνοιγμα πηγαδιών και αποστολή φορτίων μετά τη στασιμότητα του εμπάργκο των ΗΠΑ
Η υπόθεση έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.