Κοσμος

Γαλλία: Ο Μακρόν πήγε για καφέ στο Παρίσι - Άνοιξε η εστίαση

Η φωτογραφία στο Facebook με τον Γάλλο πρόεδρο και το μήνυμά του στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μακρόν «γιορτάζει» το άνοιγμα στην εστίαση, πίνοντας καφέ στο Παρίσι
Ο Μακρόν «γιορτάζει» το άνοιγμα στην εστίαση, πίνοντας καφέ στο Παρίσι © Emmanuel Macron/Facebook

Τον καφέ του ήπιε ο Εμανουέλ Μακρόν, την πρώτη ημέρα που ανοίγει ξανά η εστίαση στη Γαλλία μετά το παρατεταμένο lockdown.

Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά στη Γαλλία σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, καθώς συνεχίζεται η άρση του lockdown.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήπιε τον καφέ του κοντά στο Ελιζέ παρέα με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζαν Καστέξ.

Μετά από ένα παρατεταμένο lockdown, η εστίαση στη Γαλλία σήκωσε ξανά «ρολά», με τα καφέ και τα εστιατόρια να υποδέχονται τους πρώτους πελάτες, οι οποίοι παρά τον βροχερό - μουντό καιρό, δεν έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν ρόφημα και φαγητό για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

«Εδώ είμαστε!», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο Μακρόν, την ώρα που τα στοιχεία από τις δημοσκοπήσεις για την πολιτική του αντίπαλο στις επόμενες προεδρικές εκλογές, Μαρίν Λεπέν, προβληματίζουν. Με το Παρίσι να βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλη εγκληματικότητα, το 60% της γαλλικής αστυνομίας δηλώνει υπέρ της Μαρίν Λεπέν. Η δημοτικότητα του Μακρόν έχει πέσει, με τους επικριτές του να του καταλογίζουν σημαντικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας κορωνοϊού.

Η Γαλλία βρίσκεται στη λίστα με τις 10 χώρες που έχουν τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό. Η εστίαση επαναλειτουργεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η πληρότητα έχει οριστεί στο 50%, με 6 άτομα ανά τραπέζι και κλείσιμο στις 21.00.

Άνοιγμα εστίασης: Ο καφές του Μακρόν στο Παρίσι - Δείτε την εικόνα

Στη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση στο Facebook, ο Μακρόν πίνει καφέ από το φλυτζάνι, κοιτώντας τον σερβιτόρο, ο οποίος φορά μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, έχει στραμμένο το βλέμμα ψηλά. «Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία» τόνισε σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο Μακρόν, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη Γαλλία.

Χρήστες στα social media, πάντως, σχολίασαν μεταξύ άλλων ότι μόνο αυθόρμητη δεν ήταν η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ