- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το 60% της γαλλικής αστυνομίας είναι υπέρ της Μαρίν Λεπέν
Ενισχύουν τη Λεπέν ο αυξανόμενος φόβος των Γάλλων μπροστά στην εγκληματικότητα και η απαξίωση της αστυνομίας
Υπέρ της Μαρίν Λεπέν το 60% των γάλλων αστυνομικών - ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό στις ηλικίες 20-35 ετών.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (Cevipof), 60% των αστυνομικών πρόκειται για ψηφίσουν στις εκλογές του 2022 το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Rassemblement national. Ο ραδιοφωνικός σταθμός France Inter επεσήμανε προχθές ότι «επιβεβαιώνεται η τάση των τελευταίων χρόνων» καθώς, το 2017, αστυνομικοί και στρατιωτικοί είχαν ψηφίσει κατά 57% τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Σήμερα το ποσοστό έχει αυξηθεί σε 60% «λόγω της βαθιάς κόπωσης του επαγγέλματος», όπως δήλωσε ο Luc Rouban που συγκέντρωσε τα στοιχεία για λογαριασμό του Cevipof.
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος των λεπενιστών αστυνομικών Cyril Hemardinquer, είπε στη France Inter ότι «οι αστυνομικοί στρέφονται σήμερα προς τους πολιτικούς που κατανοούν τη δύσκολη θέση τους σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο.».
Αν και στις 8 Μαΐου, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Εric Masson στην Αβινιόν, ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι «η βία εναντίον των σωμάτων ασφαλείας έχει ενταθεί κι ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συμμοριών, ελλιπούς εξοπλισμού της αστυνομίας, ανεπαρκών μέτρων προστασίας των πολιτών και των θεσμών από τους εγκληματίες», ανακοινώθηκε συγκέντρωση αστυνομικών αύριο Τετάρτη έξω από την Εθνοσυνέλευση. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να πεισθεί η κυβέρνηση Μακρόν-Καστέξ να αυστηροποιήσει τις ποινές όσων επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών.
Θα παρευρεθεί τόσο η Μαρίν Λεπέν όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Gérard Darmanin, o οποίος προσπαθεί να καθησυχάσει τα σώματα ασφαλείας για την ειλικρινή πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δυναμικά τα αντικοινωνικά στοιχεία, τις περιοχές ανομίας και τους θύλακες της γαλλικής κοινωνίας όπου δεν φτάνουν οι νόμοι της δημοκρατίας.
Γαλλία: Γιατί οι πολίτες στρέφονται στη Μαρίν Λεπέν - Η εγκληματικότητα
Μετά τη δολοφονία στην Αβινιόν και το τελευταίo ισλαμιστικό επεισόδιο στο Ραμπουγιέ στη μείζονα περιοχή του Παρισιού, η γαλλική κοινή γνώμη δείχνει ανυπομονησία μπροστά στη ανικανότητα της πολιτικής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφάλειας.
Σύμφωνα με το «Αtlantico», η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι κοινωνιολογικές θεωρίες περί επιείκειας εμποδίζουν την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Γαλλία. Ο αυξανόμενος φόβος των Γάλλων μπροστά στην εγκληματικότητα και η απαξίωση της αστυνομίας εκ μέρους της αριστεράς είναι ένα από τα χαρτιά του κόμματος της Μαρίν Λεπέν η οποία υπόσχεται στους αστυνομικούς ενίσχυση και προστασία. Σύμφωνα με την έρευνα του Cevipof, η στήριξη στη Λεπέν μεταξύ των νεότερων αστυνομικών ―από 20 έως 35 ετών― φτάνει σήμερα το 74%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.