- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τατάρ: «Η Τουρκική Δημοκρατία Β. Κύπρου δεν θα γίνει Γάζα»
«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αφήσουμε τον τουρκικό στρατό να φύγει»
Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ προχώρησε σε σύγκριση της Κατεχόμενης Κύπρου με τη Γάζα
Mε αφορμή τη διένεξη στην Ιερουσαλήμ, ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, βρήκε την ευκαιρία να συγκρίνει την Κατεχόμενη Κύπρο με τη Γάζα και να δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ μοιάζουν με εκείνες των Ελληνο-Κυπρίων κατά των Τ/Κ στο παρελθόν.
Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει: «Το δίδυμο Ελλάδας-Κύπρου και ο ΟΗΕ και η ΕΕ λένε ότι πρέπει να αρθεί το καθεστώς των εγγυήσεων της Τουρκίας, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο, να αφήσουν την ΕΕ να εγγυηθεί την ασφάλεια στην Κύπρο. Ο λόγος πίσω από το αίτημά τους αυτό είναι πλέον αντιληπτός. Αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν θα αρθούν, ο τουρκικός στρατός δεν θα αποσυρθεί από την Κύπρο και η ΤΔΒΚ δεν θα γίνει Γάζα.
Όταν κοιτάζουμε το παρελθόν στην Κύπρο και τί συμβαίνει στη Γάζα, δεν είναι δυνατόν για εμάς να αφήσουμε τον τουρκικό στρατό να φύγει ή να αρθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας». Και την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αγαστή» εμπορική σχέση μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, παρά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση.
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας, καθώς οι πολιτικές σχέσεις επιδεινώνονται, οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ ανθίζουν. Ο συνολικός εμπορικός όγκος μεταξύ των δύο χωρών σήμερα φτάνει τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, και το Ισραήλ είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία το 2002, ο εμπορικός όγκος ανέρχονταν σε μόλις $1.4 δισ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.