Κοσμος

Σε δημοπρασία η προσωπική συλλογή και τα έπιπλα του Kenzo

Έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Kenzo Takada
Ο Kenzo Takada © EPA

Η προσωπική συλλογή και πολλά από τα έπιπλα του διάσημου σχεδιαστή μόδας, Kenzo, βγήκαν σε δημοπρασία πριν λίγες ημέρες στο Παρίσι.

Σε δημοπρασία βγήκαν η προσωπική συλλογή και τα έπιπλα που είχε στην κατοχή του ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Kenzo, στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.

Ο Kenzo ήταν εξαιρετικά δημοφιλής σχεδιαστής μόδας και έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία 81 ετών νικημένος από τον κορωνοϊό.

Από τις 7 ως τις 10 Μαΐου εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μπουν στο διαμέρισμά του και να θαυμάσουν την προσωπική του συλλογή, η οποία και δημοπρατήθηκε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχεδόν 600 αντικείμενα που συμπεριλαμβάνονται στο προσωπικό σύμπαν του Kenzo, όπως και η προσωπική συλλογή των δημιουργιών μόδας του προτάθηκαν για πώληση.

Από αυτά ξεχωρίζει ένα έκθεμα 13 φωτογραφιών του Γουίλιαμ Έγκλεστον, «Cadillac Portfolio», που πλειοδοτήθηκε με το μεγαλύτερο ποσό, καθώς έφτασε το ποσό των 46.800 ευρώ.

Τέλος, ένα μεγάλο ξύλινο άλογο, το οποίο χρονολογικά ανάγεται στην κινεζική δυναστεία Χαν και κοσμούσε το σαλόνι του Kenzo, πουλήθηκε στην τιμή των 41.600 ευρώ, ποσό διπλάσιο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ