Κοσμος

Σε δημοπρασία πουκάμισο και προσωπικά αντικείμενα του Ναπολέοντα

Γιατί ένα γράμμα του πιστεύεται ότι θα δημοπρατηθεί ακριβότερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ναπολέων: Προτομή του σε μουσείο
Ναπολέων: Προτομή του σε μουσείο © EPA / FABIO FRUSTACI

Ναπολέων: Προσωπικά του αντικείμενα βγαίνουν σε δημοπρασία - Η ιστορία και η συμβολική σημασία τους.

Σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams θα βγουν τον ερχόμενο Οκτώβριο ένα πουκάμισο που φορούσε ο Ναπολέων κατά τη διάρκεια της εξορίας του στο νησί της Αγίας Ελένης στον Νότιο Ατλαντικό, μια επιστολή που έγραψε εκεί για να εξασκήσει τα αγγλικά του και άλλα προσωπικά του αντικείμενα. 

Ήδη τα αντικείμενα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των συλλεκτών. Σύμφωνα με το Reuters, η επιστολή είναι ένα από τα λίγα κείμενα που γράφτηκε από τον Ναπολέοντα στα αγγλικά και έχει διασωθεί. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει διεύθυνση παραλήπτη και πιστεύεται ότι του υπαγόρευσε ο γραμματέας του ως άσκηση για τη βελτίωση των αγγλικών του. Αυτό το γράμμα αναμένεται να δημοπρατηθεί ακριβότερα από όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα. 

Ακόμη, στο «σφυρί» βγαίνει ένα μεταξωτό φουλάρι που φορούσε γύρω από το κεφάλι του, καθώς και ένα μπαστούνι περιπάτου – ένα σπάνιο και πολύτιμο αντικείμενο από την καθημερινή ζωή του εξόριστου πρώην Γάλλου αυτοκράτορα στην Αγία Ελένη. Επίσης, θα δημοπρατηθούν τον Οκτώβριο.

Πριν την δημοπρασία, τα πολύτιμα, ιστορικά αντικείμενα εκτίθενται στο Μουσείο της Μάχης του Bατερλώ (Battle of Waterloo memorial museum), κοντά στις Βρυξέλλες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ