- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αγγλία: Κανένας θάνατος από Covid - Για 1η φορά από Μάρτιο 2020
Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και το εσωτερικό στα εστιατόρια
Πρώτο 24ωρο χωρίς κανέναν θάνατο από κορωνοϊό στην Αγγλία για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 ότι από την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν εστιατόρια, μουσεία και κινηματογράφοι.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην Αγγλία για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020.
Ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να πιουν την μπίρα τους και μέσα στις παμπ, να πάνε στον κινηματογράφο ή να επισκεφθούν κάποιο μουσείο, καθώς αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί, μετά τη μείωση, κατά μία βαθμίδα, του επιπέδου συναγερμού για την πανδημία κορωνοϊού.
«Αυτή η άρση των περιοριστών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα» εκτίμησε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Δήλωσε μάλιστα «πεπεισμένος» ότι πολύ σύντομα η Μεγάλη Βρετανία θα είναι σε θέση να προχωρήσει «ακόμη πιο μακριά».
Σε αυτό το τρίτο στάδιο άρσης των περιορισμών, που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 17 Μαΐου, οι παμπ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δέχονται πελάτες και στο εσωτερικό τους. Μέχρι τώρα, λειτουργούν μεν, μόνο στους εξωτερικούς χώρους.
Από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπούν επίσης οι συγκεντρώσεις μέχρι και έξι ατόμων, από δύο διαφορετικά νοικοκυριά, στα σπίτια. Στο ύπαιθρο, οι συγκεντρώσεις άνω των 30 ατόμων παραμένουν απαγορευμένες.
Συγγενείς και φίλοι θα μπορούν επίσης και πάλι να αγκαλιαστούν, κάτι που δεν ήταν εφικτό εδώ και πολλούς μήνες. Είναι μια συμβολική στιγμή «ένα βήμα προς την ώρα εκείνη όπου θα μάθουμε να ζούμε με υπευθυνότητα με την Covid», είπε ο Τζόνσον, καλώντας όλους τους συμπατριώτες τους «να κάνουν τις επιλογές τους» βασιζόμενοι όμως στις επιστημονικές συστάσεις για το πώς θα προστατεύσουν καλύτερα τους γύρω τους.
Μουσεία, κινηματογράφοι και γήπεδα θα μπορούν και πάλι να δεχτούν κόσμο, αλλά σε περιορισμένο αριθμό.
Κανένας θάνατος στην Αγγλία από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Μετά από 14 μήνες
Νωρίτερα, οι επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών των τεσσάρων επαρχιών (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία) πήραν την απόφαση να μειώσουν κατά μία βαθμίδα, από το τέσσερα στο τρία, το επίπεδο συναγερμού για την πανδημία.
Χάρη κυρίως στους εμβολιασμούς, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς και η πίεση στα νοσοκομεία έχουν μειωθεί σημαντικά. «Ωστόσο, η Covid εξακολουθεί να κυκλοφορεί με τους ανθρώπους που προσβάλλονται και διαδίδουν τον ιό καθημερινά, για αυτό πρέπει όλοι μας να παραμείνουμε σε επιφυλακή», τόνισαν.
Μέχρι σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 127.000 θάνατοι από την Covid-19. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόνο τέσσερις θάνατοι, κανένας εκ των οποίων στην Αγγλία -αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020.
Ο Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες «να παραμείνουν σε επιφυλακή» κυρίως λόγω των παραλλαγών του νέου κορονοϊού. «Μολονότι τίποτα δεν μας οδηγεί προς το παρόν να θεωρούμε ότι αυτές οι παραλλαγές είναι ανθεκτικές στα εμβόλια, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά της εξάπλωσής τους», επέμεινε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.