Κοσμος

Νέα Υόρκη: Τι έλεγε η οδηγός πριν σκοτώσει τον ομογενή αστυνομικό

Έπινε ακατάπαυστα και δήλωνε ότι πάντα κυκλοφορεί με μαχαίρι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκρός ομογενής αστυνομικός στη Νέα Υόρκη: Τι υποστήριζε η 33χρονη οδηγός σε live στο Facebook πριν πέσει πάνω στον 43χρονο άνδρα.

Live streaming στο Facebook όπου έλεγε «να γ@@θεί η αστυνομία» έκανε η 33χρονη Τζέσικα Μποβάις, η οδηγός που υπό την επήρεια αλκοόλ παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της τον ομογενή αστυνομικό, Αναστάσιο Τσάκο στη Νέα Υόρκη τα ξημέρωμα της Τρίτης (27/4). 

Στο συγκεκριμένο live streaming η γυναίκα, που αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες, έπινε σφηνάκια και τεκίλες και δήλωνε ότι όπου κι αν πηγαίνει έχει μαζί της ένα μαχαίρι, ενώ υποστήριζε ότι είναι υπέρμαχος της εσχάτης των ποινών. Μάλιστα, έκανε αναφορά και στη πρόσφατη δίκη του λευκού πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ δεν δίστασε να εξαπολύσει τα πυρά της κατά των αστυνομικών και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει η Daily Mail, στο βίντεο έπαιζε το τραγούδι του hip hop συγκροτήματος Ν.W.A. “F@@k Tha Police”.

Η ίδια δεν δίστασε να υποστηρίξει στο live της ότι ο θάνατος «είναι μέρος της δουλειάς» για τους αστυνομικούς.

Η Τζέσικα Μποβάις έπεσε με το αυτοκίνητό της, περίπου στις 02:00 τα χαράματα της Τρίτης, πάνω στον 43χρονο ομογενή αστυνομικό σε αυτοκινητόδρομο του Λονγκ Αϊλαντ. Ο Αναστάσιος Τσάκος, παντρεμένος και πατέρας ενός τρίχρονου αγοριού και μιας εξάχρονης, διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Μποβάις, που οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών την ώρα του δυστυχήματος, ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει με το παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους διαλυμένο από τη σύγκρουση, ωστόσο συνελήφθη από τους αστυνομικούς λίγη ώρα αργότερα. 

Σύμφωνα με την New York Daily News κατόπιν αλκοτέστ, στο αίμα της βρέθηκε διπλάσια της επιτρεπόμενης ποσότητα αλκοόλ. Ακόμη και την ώρα που οι αστυνομικοί της περνούσαν χειροπέδες η ίδια φέρεται να τους έβριζε και να έλεγε: «να πάτε να γ@...θείτε, δεν είμαι υποχρεωμένη να κάνω αυτό που μου λέτε». Αργότερα, ωστόσο, φέρεται να ζήτησε με δάκρυα στα μάτια συγνώμη για τον θάνατο του Τσάκου. «Λυπάμαι που τον χτύπησα και που είναι νεκρός», είπε κλαίγοντας.

Αναστάσιος Τσάκος: Ποιος ήταν ο ομογενής αστυνομικός που σκοτώθηκε 

Ο 43χρονος Έλληνας αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος (Anastasios Tsakos) που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μεθυσμένη οδηγό στη Νέα Υόρκη @Twitter

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε συμπληρώσει 14 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, που μετέβη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν τη ζωή του αστυνομικού, μίλησε με τη χήρα του, Ειρήνη. «Πριν από λίγες ώρες ανυπομονούσε να ξαναδεί τον άνδρα της, αλλά δεν θα μπορέσει. Ο αστυνομικός αφήνει πίσω του μια εξάχρονη κόρη, έναν τρίχρονο γιο. Δεν θα ξαναδούν τον πατέρα τους γιατί κάποιο άτομο έκανε το λάθος πράγμα», δήλωσε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ντέρμοτ Σι, είπε ότι ο Τσάκος ήταν αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του, που «τον περιγράφουν ως τον καλύτερο μεταξύ των καλύτερων, ως ένα άτομο που ποτέ δεν ρώταγε γιατί, αλλά “τι πρέπει να γίνει;”, πάντα πρόθυμο στη δουλειά του και να εξυπηρετήσει. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Police Benevolent Association, Πατ Λιντς, είπε ότι τα καλύτερα σχόλια που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός για τον συνάδελφό του είναι να τον χαρακτηρίσει «αστυνομικό των αστυνομικών» και «καλό άνθρωπο». «Τα ακούσατε και τα δύο σήμερα. Όντως ήταν καλός άνθρωπος».

Ο θάνατος του 43χρονου βύθισε στο πένθος την ομογένεια στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο τραγικός θάνατος του Αναστάσιου Τσάκου, αστυνομικού του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας αλλά και προσφοράς στον συνάνθρωπό μας υπενθυμίζει ότι όλοι οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και ιατρικό προσωπικό ρισκάρουν τη ζωή τους για εμάς. Αιωνία του η μνήμη», έγραψε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ