Τζόνσον: Έρευνα για πιθανή παρανομία με τη διακόσμηση της οικίας
«Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις»
Μπόρις Τζόνσον: Έρευνα για τη χρηματοδότηση της διακόσμησης της οικίας του - Με ποια χρήματα καλύφθηκαν οι αλλαγές.
Επίσημη έρευνα ξεκίνησε από την Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τη μη δηλωμένη χρηματοδότηση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με την πλουσιοπάροχη ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Επιτροπή ήταν ήδη από τον Μάρτιο σε επαφή με το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα για την υπόθεση της αλλαγής στη διακόσμηση της πρωθυπουργικής κατοικίας από τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά την Τετάρτη ανακοίνωσε πλέον ότι έχει πλέον επαρκείς ενδείξεις ώστε να υποπτεύεται ότι μπορεί να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Η ρυθμιστική αρχή που ελέγχει τη χρηματοδότηση των υποψηφίων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, απαιτεί βάσει νομοθεσίας τη δήλωση κάθε είδους χρηματοδότησης από ένα ποσό και πάνω που δέχεται κάθε πολιτικός.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η άμεσα έκτακτη έρευνα για το θέμα, όπως προβλέπει το καταστατικό της Επιτροπής. Επισημαίνεται ότι οι ποινές για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας κυμαίνονται από πρόστιμο έως και έναν χρόνο στη φυλακή. Η ανανέωση της διακόσμησης της κατοικίας στον αριθμό 11 της Οδού Ντάουνινγκ (ακριβώς δίπλα στον αριθμό 10, που είναι το πρωθυπουργικό γραφείο) κόστισε 100.000 ευρώ περίπου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακαίνιση φέρεται να καλύφθηκε από το Συντηρητικό Κόμμα, και μετά να πληρώθηκε από τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχυρίστηκε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών
Οι πτήσεις εκτράπηκαν προς άλλα αεροδρόμια
Η σημερινή διαδήλωση έχει οργανωθεί από το FNSEA, ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά συνδικάτα της Γαλλίας
Η ίδια έχει δηλώσει πως η απόφαση του εφετείου θα καθορίσει το μέλλον της
Πάνω από 20.000 οι συλλήψεις και 640 οι νεκροί
Μαζί με τον Ντέιβιντ Χάρμπορ, παρά τις φήμες περί «εκφοβισμoύ και παρενόχλησης» στα γυρίσματα
Παραμένουν άγνωστα τα προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν οι δασμοί
Υπεξαίρεσε 3 εκατομμύρια από την κοινή τους επιχείρηση για την ερωμένη του
Οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να καταβάλουν τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε μια τέτοια περίπτωση
Απόφαση Μακρόν για γαλλικό προξενείο, μήνυμα στήριξης στην αυτονομία της Γροιλανδίας
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει επιχείρηση εντοπισμού, με τη συμμετοχή πάνω από 100 δασικών υπαλλήλων
Ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ»
Στον Λευκό Οίκο η ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου, ημέρα εθνικού πένθους για την Ελβετία στη μνήμη των 40 νεκρών
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεπλάκη ελεύθερος σκοπευτής
Aπέναντι στις πιέσεις που, όπως υποστηρίζει, ασκεί η Ρωσία
Σκληρή γλώσσα από τον αμερικανό ηθοποιό προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Ενώ τα κρατικά μέσα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.