Κοσμος

Σουηδία - Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν

«Αισθάνομαι απίστευτα και ανυπομονώ να λάβω τη δεύτερη δόση»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την πρώτη δόση από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό έκανε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν και δεν έκρυψε τη χαρά του.

Ο Στέφαν Λεβέν, πρωθυπουργός στη Σουηδία, έλαβε την πρώτη δόση από εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τρίτη (27/4).

Παράλληλα, παρότρυνε τους Σουηδούς να κάνουν το ίδιο, όταν έρθει η σειρά τους βάσει της προτεραιοποίησης που έχει γίνει.

Ο 64χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει γίνει δέκτης επικρίσεων και επαίνων για τη στρατηγική χαλαρής αντιμετώπισης της πανδημίας, εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer.

«Σήμερα ήταν η σειρά μου να λάβω την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19. Αισθάνομαι απίστευτα καλά και ανυπομονώ να λάβω τη δεύτερη δόση» έγραψε στο Facebook. «Δράξτε την ευκαιρία σας όταν έρθει» ανέφερε ακόμη στο μήνυμά του.

 

Το 90% των πολιτών άνω των 80 ετών έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό στη Σουηδία

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη σκανδιναβική χώρα προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με το 90% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω να έχουν εμβολιαστεί. Η Σουηδία έχει εμβολιάσει το 28% του ενήλικου πληθυσμού της.

Η χώρα απέφυγε την επιβολή lockdown καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και επέλεξε να επικεντρωθεί σε εθελοντικά μέτρα για την προώθηση κοινωνικών αποστάσεων και καλής υγιεινής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις