Κοσμος

Έλον Μασκ: Ίσως η κατάκτηση του Άρη να απαιτεί ανθρώπινη θυσία

«Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε εκεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μασκ
Έλον Μασκ © EPA/FC chs

Ο επικεφαλής των SpaceX και Tesla, Έλον Μασκ, δεν απέκλεισε σε συνέντευξή του ότι η κατάκτηση του Άρη θα απαιτούσε «ανθρώπινη θυσία».

Μία «ανθρώπινη θυσία» θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη των εταιρειών Tesla και SpaceX για να κατοικηθεί ο Άρης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Έλον Μασκ ανέφερε: «Για να είμαι ειλικρινής, μια ομάδα ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει πρώτα. Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε εκεί».

Ξεκαθάρισε, δε, πως σε αυτό το πλαίσιο ότι η εταιρεία του, SpaceX, δεν αναγκάζει κανέναν να πάει να κατακτήσει τον Άρη και έκανε λόγο «μόνο για εθελοντές».

Ακόμα, ο Έλον Μασκ υποστήριξε αστειευόμενος: «Αυτό είναι ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι από το οποίο μπορεί να μην επιστρέψετε ζωντανοί, αλλά είναι μια ευχάριστη περιπέτεια. Ακούγεται δελεαστικό. Ο Άρης είναι ο τόπος. Αυτή είναι μια διαφήμιση για τον Άρη».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, εθελοντές για μια τέτοια περιπέτεια».

Να σημειωθεί πως ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι «η ανθρωπότητα πρέπει να προσπαθήσει να επιστρέψει στο φεγγάρι και να δημιουργήσει μια μόνιμη βάση εκεί και, αργότερα, να χτίσει μια πόλη στον Άρη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ