Κοσμος

Μιανμάρ-ΟΗΕ: 250.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Από την 1η Φεβρουαρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ
Διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στη Μιανμάρ © EPA / KAUNG ZAW HEIN

Σχεδόν 250.000 άμαχοι έχουν αναγκασεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σχεδόν 250.000 άνθρωποι στη Μιανμάρ έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη Μιανμάρ λόγω της βίαιης καταστολής των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών από τη χούντα, αλλά και των επιθέσεων του στρατού εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ Τομ Άντριους.

Μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι τουλάχιστον 738 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιανμάρ από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας και 3.300 έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατούμενων (ΑΑΡΡ).

“Σοκαρισμένος για τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει η χούντα και οι οποίες έχουν ήδη προκαλέσει τον εκτοπισμό σχεδόν ενός τετάρτου του εκατομμυρίου κατοίκων της Μιανμάρ, σύμφωνα με πηγές”, έγραψε σήμερα στο Twitter ο Άντριους. “Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει αμέσως για να απαντήσει σε αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή”.

Η χριστιανική ανθρωπιστική οργάνωση Free Burma Rangers εκτίμησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 24.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί λόγω των αεροπορικών και χερσαίων επιδρομών του στρατού στην πολιτεία Καχίν.

Ο Πάντοχ Μαν Μαν εκπρόσωπος μιας ταξιαρχίας της Εθνικής Ένωσης Κάρεν (KNU), μία από τις ένοπλες οργανώσεις των εθνοτικών μειονοτήτων της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πέρασαν στην Ταϊλάνδη και ότι χιλιάδες άλλοι, που βρίσκονται στη Μιανμάρ, έχουν εγκαταλείψει τον τόπο κατοικίας τους.

“Κρύβονται όλοι στη ζούγκλα κοντά στα χωριά τους”, εξήγησε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ