- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Καπιτώλιο: Η αστυνομία είχε πληροφορίες για την επίθεση
Είχε λάβει ξεκάθαρη εντολή να μην κάνει χρήση δυναμικότερων πρακτικών
Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέθετε τις πληροφορίες για τον κίνδυνο επίθεσης του όχλου κατά του Καπιτωλίου, αλλά είχε εντολές να μην αντιδράσει δυναμικά.
Πληροφορίες για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ είχε η αστυνομία του Καπιτωλίου πριν την 6η Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, είχε λάβει ξεκάθαρη εντολή να μην κάνει χρήση δυναμικότερων πρακτικών.
Η 104σέλιδη έκθεση του εσωτερικού γενικού επιθεωρητή της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάικλ Μπόλτον αποκαλύπτει ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν προετοιμασμένοι ούτε αντέδρασαν με τον κατάλληλο τρόπο στην φονική επιδρομή κατά της έδρας του Κονγκρέσου στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τους New York Times και το CNN.
Η αστυνομία του Καπιτωλίου είχε στην διάθεσή της πληροφορίες που την προειδοποιούσαν ότι οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συνιστούσαν απειλή. Τρεις ημέρες πριν από την επίθεση, η αστυνομία είχε λάβει σημείωμα που αξιολογούσε τους κινδύνους βίαιων ενεργειών των οπαδών του Τραμπ.
«Αντίθετα με τις προηγούμενες μετεκλογικές διαδηλώσεις, ο στόχος των τραμπικών διαδηλωτών στις 6 Ιανουαρίου δεν είναι οι αντιδιαδηλωτές, αλλά το ίδιο το Κονγκρέσο», προειδοποιούσε το σημείωμα.
Η τάση τους να προσελκύουν υποστηρικτές της λευκής υπεροχής, παραστρατιωτικών και άλλων ατόμων που ενστερνίζονται τη βία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία ιδιαιτέρως επικίνδυνη κατάσταση για τη διατήρηση της τάξης και για το ευρύ κοινό γενικότερα», προειδοποιούσε το σημείωμα.
Ομως, η αστυνομία έλαβε εντολή να μην κάνει χρήση βιαιότερων μεθόδων για να ελέγξει το πλήθος, όπως βομβίδων κρότου-λάμψης, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού επιθεωρητή.
Μία ημέρα πριν από τη στάση, η αστυνομία του Καπιτωλίου έγραφε στο σχέδιο αντιμετώπισης της διαδήλωσης ότι «δεν είναι γνωστές ειδικές απειλές κατά της έκτακτης συνεδρίασης των δύο σωμάτων του Κονγκρέσου», η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί εκείνη την ημέρα για να επικυρώσει την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ.
Συνεδρίαση του Κονγκρέσου με θέμα την έκθεση του γενικού επιθεωρητή είναι προγραμματισμένη για αύριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.