Κοσμος

Βέλγιο: Βάζει STOP στο εμβόλιο της Johnson & Johnson

Μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε την απόφαση και δεν ξεκινά τους εμβολιασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό © EPA

Το Βέλγιο δεν ξεκινά να χορηγεί εμβόλια της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό σε πολίτες, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τα περιστατικά θρομβώσεων.

Μέσα σε λίγες ώρες το Βέλγιο άλλαξε την απόφασή του και δεν ξεκινά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι μια γυναίκα πέθανε από θρόμβωση στις ΗΠΑ μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα περιστατικά θρόμβωσης, οδήγησε τον FDA να προτείνει την αναστολή των εμβολιασμών στις ΗΠΑ μέχρι νεοτέρας. Το Βέλγιο έχει παραλάβει τις πρώτες 36.000 δόσεις και ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει η χορήγησή τους σε πολίτες.

Ωστόσο, η συνεπικεφαλής της task force για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 στο Βέλγιο, Σαμπίν Στορντέρ, ανακοίνωσε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν προς το παρόν.

Τα εμβόλια θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρξει απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), επισημαίνει σε δημοσίευμά της η «Libre».

Στο μικροσκόπιο του ΕΜΑ το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα περιστατικά θρόμβωσης

Εν τω μεταξύ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει τις αναφορές για θρομβοεμβολές σε γυναίκες οι οποίες είχαν κάνει το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για την covid-19, αφότου οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνέστησαν να ανασταλεί η χρήση του.

Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι επί του παρόντος «δεν είναι σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ του εμβολιασμού» και αυτής της πάθησης.

Και πρόσθεσε ότι θα κάνει περισσότερες ανακοινώσεις «αφού ολοκληρωθεί» η διαδικασία αξιολόγησης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.