Κοσμος

Ιταλία: Ιερέας κρέμασε τα ράσα - «Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη»

Έφυγε από το ναό με τις καλύτερες ευχές του επισκόπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας
Ιερέας © Unsplash / Grant Whitty

Ιταλία: Ιερέας ζήτησε από τον επίσκοπο να γίνει λαϊκός μετά τη θεία λειτουργία - Δήλωσε ερωτευμένος ενώπιον των πιστών.

Μία αναπάντεχη εξέλιξη είχε η θεία λειτουργία της Κυριακής σε ναό της κεντρικής Ιταλίας, καθώς ιερέας της επισκοπής του Τόντι, ζήτησε από τον ανώτερό του, ενώπιον των πιστών, να κρεμάσει το ιερατικό του ένδυμα, δηλώνοντας: «Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη».

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη, αν και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να προδώσω τους όρκους που έχω δώσει. Θα δοκιμάσω να ζήσω αυτό τον έρωτα», είπε ο ντον Ρικάρντο στον προϊστάμενό του επίσκοπο Γκουαλτιέρο Σιτζισμόντι, μπροστά στους πιστούς που είχαν παρακολουθήσει την θεία λειτουργία της Κυριακής. Ο ιερέας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και ξεκίνησαν οι τυπικές διαδικασίες για να γίνει λαϊκός.

«Εκφράζω όλη μου την ευγνωμοσύνη στο ντον Ρικάρντο για τις υπηρεσίες που προσέφερε μέχρι σήμερα. Και πριν από οτιδήποτε άλλο του απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχές μου η επιλογή αυτή, που έγινε με πλήρη ελευθερία, όπως μου είπε ο ίδιος, να του εξασφαλίσει ειρήνη και γαλήνη», δήλωσε ο επίσκοπος. Όπως είπε ο ντον Ρικάρντο, η επιλογή ήταν δύσκολη γι΄ αυτόν που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είναι συνεπής, διαφανής και σωστός μαζί της, όπως υπήρξα μέχρι σήμερα», εξηγεί στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, όλος ο κόσμος το ήξερε σε αυτήν την κωμόπολη κοντά στην Περούτζια. «Κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο ντον Ρικάρντο εθεάθη με μία γυναίκα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ