Κοσμος

Απελάθηκαν οι 11 Ουκρανές καλλονές που γδύθηκαν στο Ντουμπάι

Ποια είναι τα κορίτσια που προκάλεσαν σάλο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα μοντέλα που γδύθηκαν στο Ντουμπάι
© Instagram

Οι 11 Ουκρανές καλλονές που πόζαραν γυμνές στο Ντουμπάι απελάθηκαν και γλίτωσαν τη φυλάκιση.

Τη φυλακή, αλλά και τα χειρότερα γλίτωσαν οι 11 Ουκρανές καλλονές που αναστάτωσαν το Ντουμπάι. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του Ντουμπάι, Essam Issa al-Humaidan, τα κορίτσια που έκαναν την -προσβλητική- για τη χώρα φωτογράφηση θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

«Ο εισαγγελέας διέταξε την απέλαση των κατηγορουμένων για τη συμπεριφορά τους που έρχεται σε αντίθεση με τα δημόσια ήθη», δήλωσε ο al-Humaidan, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες είχαν κατηγορηθεί για παραβίαση του νόμου περί δημόσιας αξιοπρέπειας.

Το χρονικό του «σκανδάλου»

Οι 11 καλλονές, κυρίως ουκρανικής καταγωγής, πόζαραν σε μπαλκόνι ουρανοξύστη στην πλούσια γειτονιά «Μαρίνα», στο πλαίσιο της προώθησης της ισραηλινής έκδοσης αμερικανικής ιστοσελίδας πορνογραφικού περιεχομένου. Παράλληλα, τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνελήφθη και ένας Ρώσος, που θεωρείται διοργανωτής του πρότζεκτ.

Το όνομά του, σύμφωνα με την «Daily Mail» είναι Αλεξέι Κοντόφ, είναι 33 ετών και θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από την προκλητική εμφάνιση των ολόγυμνων κοριτσιών στο μπαλκόνι, που φυσικά έγινε viral με το που δημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Το βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος, αλλά και κινητοποίηση των Αρχών. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο project και συνελήφθησαν για δημόσια ανηθικότητα, βρέθηκαν αντιμέτωπες με:

  • Ποινή κάθειρξης έξι μηνών και
  • πρόστιμο  που αγγίζει τα 1.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Κοντόφ είπε στις τοπικές Αρχές ότι τράβηξε ο ίδιος τις επίμαχες σκηνές με τις γυμνές γυναίκες από γειτονικό διαμέρισμα με θέα στο μπαλκόνι. Στη συνέχεια έκανε το «ολέθριο λάθος» να ποστάρει το ακατάλληλο βίντεο, μια πράξη που θεωρείται παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Γιατί έγινε απέλαση για τα γυμνά μοντέλα που πόζαραν σε μπαλκόνι στο Ντουμπάι

Οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν ότι οποιοσδήποτε δημοσιεύει πορνογραφικό υλικό ή υλικό που μπορεί να υπονομεύσει τις ηθικές αξίες των πολιτών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.

«Αυτού του είδους οι απαράδεκτες συμπεριφορές δεν αντανακλούν τα ήθη και τις αξίες της κοινωνίας του εμιράτου», ανέφερε δήλωση της αστυνομίας. Κάθε άτομο που επισκέπτεται τα ΗΑΕ υπόκειται στους ίδιους νόμους με τους κατοίκους, και δεν προβλέπονται εξαιρέσεις για τους τουρίστες.

Το ουκρανικό προξενείο είχε επιβεβαιώσει πάντως ότι ανάμεσα στα άτομα που συνελήφθησαν ήταν 11 Ουκρανές, οι οποίες τελικά τη γλίτωσαν με απέλαση. Σημειώνεται πάντως ότι η ταχεία απέλαση είναι σπάνια για το νομικό σύστημα στο Ντουμπάι, ενώ τέτοιες περιπτώσεις συνήθως οδηγούνται σε δίκη.

ΧΙΟΝΙΑ ΚΟΖΑΝΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ποιες είναι οι καλλονές που προκάλεσαν σάλο στο Ντουμπάι

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την «Daily Mail», οι καλλονές που συμμετείχαν στο γυμνό γύρισμα είναι νεαρής ηλικίας, ενώ πολλές από αυτές ταυτοποιήθηκαν μέσω των social media.

Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Ουκρανές κοντά στα 25, η Yana και η Diana, όπως επίσης και μια 19χρονη συμπατριώτισσά τους, το μοντέλο Dariya Khorunzhenko, από την Poltava.

diana.png

oukrani-dikigoros-dubai.jpg

diana_2.png

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα μοντέλα Ekaterina Kashenko και Sophia Tkachuk. Η οικογένεια της Yana Graboshchuk, η οποία είναι ασκούμενη δικηγόρος, υποστήριξε μάλιστα ότι νόμιζε πως η κόρη τους ήταν διακοπές στο Ντουμπάι, ενώ η συμμετοχή της στη γυμνή φωτογράφιση ήταν σοκαριστική για αυτούς.

ekaterina_kashenko.png

mariana_fedchuk.png

Τέλος, αναγνωρίστηκαν δύο ακόμη νεαρές, η 20χρονη Anastasia Kashuba και η συνομήλική της Tatyana Borisenko, η οποία είναι ερασιτέχνης make up artist από το Κίεβο και πρόσφατα έκανε αναρτήσεις από το Ντουμπάι, όπως και η Marianna Fedchuk από το Uzhgorod. Η τελευταία ισχυρίζεται πάντως ότι έφυγε από το Ντουμπάι πριν από τη φωτογράφιση.

sophia_tkachuk.png

yana.png

Πριν το Ντουμπάι, οι Ουκρανές καλλονές είχαν πάει στα Καρπάθια

Αρκετές από τις Ουκρανές καλλονές που προκάλεσαν τον σάλο στο Ντουμπάι, βρίσκονταν πριν από μερικές εβδομάδες στο θέρετρο σκι Μπούκοβελ στα Καρπάθια.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», τουλάχιστον έξι από τις κοπέλες που «ταυτοποιήθηκαν» στις viral πλέον φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, είχαν δώσει το «παρών» τον περασμένο Φεβρουάριο στο τριήμερο εορταστικό event για τα γενέθλια του Βιτάλι Γκρέτσιν στο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ