- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
ΠΟΥ: Απαράδεκτα αργοί ρυθμοί εμβολιασμού στην Ευρώπη
«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία»


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικρίνει τους «απαράδεκτα» αργούς ρυθμούς του εμβολιασμού στην Ευρώπη.
«Απαράδεκτα αργούς» χαρακτήρισε τους ρυθμούς εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Ο αργός ρυθμός του εμβολιασμού παρατείνει την πανδημία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που επισημαίνει ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει αυξηθεί πολύ κατά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.
«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Οχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», προειδοποιεί στην ανακοίνωση ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπη Χανς Κλούγκε.
«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ», δηλώνει ο Χανς Κλούγκε. «Αυτήν την στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή (Ευρώπη) είναι η ανησυχητικότερη που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».
Στην ζώνη της Ευρώπης, η οποία για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περιλαμβάνει την Ρωσία και πολλές χώρες της κεντρικής Ασίας, ο αριθμός των νέων θανάτων ξεπέρασε τις 24.000 την περασμένη εβδομάδα και πλησιάζει ολοταχώς το όριο του ενός εκατομμυρίου, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.
Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φθάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, σημειώνει ο ΠΟΥ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί η χρονική συγκυρία ενισχύει τον σκεπτικισμό
«Είμαστε αντιμέτωποι με αυτές τις μακάβριες, ωμές φωτογραφίες», δηλώνει η Κέρι
Συγκεντρώσεις έξω από αντιπροσωπείες της Tesla
Ο Ερντογάν δεν έχει καταφέρει να κλείσει το πολιτικό ρήγμα - το αντίθετο
Σε αντίθεση, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη - ακόμη κι αν αυτό δεν τους αρέσει
Κι ενώ οι κολακείες δίνουν και παίρνουν, κάποιοι αρχίζουν να συγκρίνουν τις ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα
«Παίζει με τις ανθρώπινες ζωές»
Η ιταλική αντιπολίτευση κατηγορεί τη Λέγκα για ρητορική μίσους και διασπορά φόβου
Θα αντέξει η Αμερική να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις συνέπειες της θητείας Τραμπ;
Ο Τραμπ πρόθυμος για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
Σε νομική διαμάχη το ιστορικό πανεπιστήμιο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος
Επαναπροσέγγιση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ αποτελεί μια κοινή αναγκαιότητα έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού την αδυσώπητη πραγματικότητα την οποία σμιλεύει η νέα αμερικανική κυβέρνηση
Η ζημία ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια ευρώ
Το «ταξίδι» της δυσλειτουργικής μεσοαστικής οικογένειας από το Springfield
«Στη Συρία γίνεται χαμός, αλλά δεν είναι φίλη μας», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ
Με στόχο την πρωτεύουσα Σανάα και τα περίχωρά της
H νομοθέτης από την Αλάσκα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του αρκετές φορές
Μετά από σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.