- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Πομπέο επιμένει ότι ο κορωνοϊός βγήκε από εργαστήριο στην Κίνα
Καταλογίζει ευθύνες και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Πεπεισμένος ο Μάικ Πομπέο ότι ο κορωνοϊός βγήκε από εργαστήριο στην Κίνα, επανέλαβε ότι ο ΠΟΥ έχει σοβαρές ευθύνες για την πανδημία.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εκτίμησε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 ότι το πόρισμα του ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού είναι «εμπαιγμός εναρμονισμένος με την εκστρατεία παραπληροφόρησης» που, όπως υποστηρίζει, προωθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους «συνεργάστηκε» με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ «για να κρύψουν τη μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο σε μια ΚΡΙΣΙΜΗ στιγμή», έγραψε στο Twitter ο Μάικ Πομπέο, πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Πομπέο κατηγορεί συχνά την Κίνα ότι ευθύνεται επειδή άφησε την πανδημία να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο και ότι ο ΠΟΥ απέτυχε στην αποστολή του γιατί δεν επιθυμούσε να διαταράξει τις σχέσεις του με το Πεκίνο. Μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, της πόλης όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της Covid-19, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.
Οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ στην έκθεσή τους για την προέλευση του ιού κρίνουν «εξαιρετικά απίθανη» τη θεωρία ότι εξαπλώθηκε λόγω κάποιου συμβάντος σε ερευνητικό εργαστήριο. Αντιθέτως, θεωρούν «πιθανή έως πολύ πιθανή» τη μετάδοση του ιού στους ανθρώπους από κάποιο ζώο-ξενιστή.
Πομπέο: Ο κορωνοϊός και το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα
«Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν παραμένει η πιθανότερη πηγή προέλευσης του ιού και ο ΠΟΥ είναι συνένοχος», επανέλαβε σήμερα ο Πομπέο, υπερασπιζόμενος την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον Οργανισμό.
Σημειώνεται ότι μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ επανήλθαν στον ΠΟΥ. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει ακόμη αντιδράσει επισήμως στην έκθεση αυτή για την προέλευση του κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.