- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βενεζουέλα κατά Facebook: Πρόκειται για ψηφιακό ολοκληρωτισμό
Η απάντηση της χώρας μετά το «πάγωμα» του λογαριασμού του προέδρου
Βενεζουέλα: Η απάντηση του υπουργείου Πληροφορίων στo Facebook για το «πάγωμα» του λογαριασμού του Μαδούρο, μετά τα περί θεραπείας του κορωνοϊού με θυμάρι.
Η Βενεζουέλα εξαπέλυσε σήμερα, Κυριακή, επίθεση κατά του Facebook, μετά την απόφαση της εταιρείας να «παγώσει» τη σελίδα του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, για ένα μήνα.
Ο Μαδούρο ισχυρίστηκε σε ανάρτησή του ότι ένα διάλυμα θυμαριού θα μπορούσε να θεραπεύσει από τον κορωνοϊό. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο BBC: «Διαγράψαμε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, για παραβίαση των πολιτικών μας κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19, που είναι πιθανό προκαλέσει βλάβη σε ανθρώπους. Ακολουθούμε την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού. Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επιτρέπεται μόνο η ανάγνωση».
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι το Facebook καταδιώκει «περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας» και περιέγραψε το Carvativir ως ρετροϊό «εθνικής παραγωγής και μηχανικής».
«Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου», δήλωσε το υπουργείο.
Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Πάντως, οι γιατροί της Βενεζουέλας προειδοποίησαν ότι η επίδραση του Carvativir στον κορωνοϊό δεν έχει τεκμηριωθεί. Η θεραπεία προέρχεται από θυμάρι, ένα βότανο που χρησιμοποιείται επί αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.