Κοσμος

Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για διάλογο

Τι συζήτησε με την Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ © EPA

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για διάλογο - Η έκθεση Μπορέλ και η τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί για διάλογο, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας, ακόμη, ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

«H Τουρκία δεν επιθυμεί ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιθέτως θέλει σταθερότητα και συνεργασία για να συνεχιστεί ο διάλογος με αποδοτικό τρόπο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περισσότερο. Οι σχέσεις Άγκυρας – Βρυξελλών δεν πρέπει να πληγούν από τις χώρες που δεν καταλαβαίνουν την αξία τους και να γίνουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή», είπε ο Ερντογάν. 

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι όλοι είδαν τον θετικό αντίκτυπο που είχε ο διάλογος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, επαινώντας την Γερμανίδα καγκελάριο για την προσωπική της συμβολή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν ευχήθηκε η έκθεση Μπορέλ, η οποία θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο σχετικά με την Τουρκία να έχει θετική και αντικειμενική στάση απέναντι στην Τουρκία. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Κύπρου υποστήριξε πως η Άγκυρα επιθυμεί της λύση στα πλαίσια της συνεργασίας δυο κυρίαρχων κρατών. «Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της σταθερότητας και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. H Τουρκία, στην Κύπρο υποστηρίζει τη δημιουργία σχέσης συνεργασίας ανάμεσα σε δύο κυρίαρχα και ισότιμα κράτη».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ