Κοσμος

Αυστραλία: Μείωση πληθυσμού για πρώτη φορά μετά τον Α' Π. Πόλεμο

Η οικονομία της Αυστραλίας μειώθηκε κατά 1,1% το 2020 λόγω της επίδρασης της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίδνεϊ
Σίδνεϊ © Unsplash / April Pethybridge

Αυστραλία: Ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε για πρώτη φορά μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο - Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής.

Για πρώτη φορά από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μειώθηκε ο πληθυσμός της Αυστραλίας, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής της Αυστραλίας, η δημογραφική αύξηση ήταν μικρότερη του 1% ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Σεπτέμβριο του 2020 και μάλιστα μειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. «Η τελευταία φορά που είχαμε διαπιστώσει μια μείωση του πληθυσμού ήταν το 1916, στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο διευθυντής δημογραφίας της υπηρεσίας, Φιλ Μπρόουνινγκ.

Εδώ και αιώνες η Αυστραλία υποδέχεται μετανάστες, που έρχονται από την Ευρώπη, την Ασία ή άλλες περιοχές του κόσμου για να εργαστούν κυρίως στα ορυχεία και στη γεωργία, τομείς ζωτικής σημασίας για την οικονομία της. Η τεράστια νησιωτική ήπειρος, που αριθμεί μόνο 25,7 εκατ. κατοίκους, απομονώθηκε πέρυσι από τον υπόλοιπο κόσμο, κλείνοντας τα σύνορά της με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι δεν έχουν την αυστραλιανή υπηκοότητα δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα εκτός εξαιρέσεων. Η Αυστραλία κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επιδημία, κυρίως με μια εντατική εκστρατεία ιχνηλάτησης και διενέργειας τεστ. Η οικονομία της αναμένεται να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την πανδημία έως τα μέσα του 2021.

Περίπου 85.100 άνθρωποι μετανάστευσαν τους δώδεκα προηγούμενους μήνες πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του αριθμού των τουριστών που φθάνουν γενικά κάθε εβδομάδα στην Αυστραλία.

Η οικονομία της Αυστραλίας μειώθηκε κατά 1,1% το 2020 λόγω της επίδρασης της πανδημίας παρά την ισχυρή ανάκαμψη που σημειώθηκε στο δεύτερο εξάμηνο μετά την άρση των περιορισμών όταν η πανδημία τέθηκε υπό έλεγχο.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,8% τον Φεβρουάριο, κάτι που αποδεικνύει πως η ανάκαμψη ήταν καλύτερη απ΄ ό,τι προβλεπόταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν δουλειά είναι πλέον μεγαλύτερος των 13 εκατομμυρίων, ανώτερος εκείνου που είχε παρατηρηθεί κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ