- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποζημίωση 27 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ
Ο Ντέρεκ Σόβιν δικάζεται από τις αρχές της εβδομάδας
ΗΠΑ: Αποζημίωση 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ από τον δήμο της Μινεάπολις.
Το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλει ο δήμος της Μινεάπολις για να κλείσει την αγωγή που έχει υποβάλει η οικογένεια του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, για τον θάνατό του, τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από την αστυνομία της πόλης.
Ο θάνατος του Φλόιντ, που βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς, πυροδότησε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τον ρατσισμό που έχουν βιώσει ποτέ οι ΗΠΑ.
Ο Ντέρεκ Σόβιν, ο λευκός αστυνομικός που γονάτισε επί εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, δικάζεται από τις αρχές της εβδομάδας.
Η οικογένεια του Φλόιντ είχε προσφύγει στα αστικά δικαστήρια τον Ιούνιο του 2020 εναντίον του δήμου και των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψη και τον θάνατό του. Ο διακανονισμός που ανακοινώθηκε σήμερα περιλαμβάνει και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από την οικογένεια προς τη συνοικία της Μινεάπολις όπου πέθανε ο 46χρονος Φλόιντ. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στους αστυνομικούς και η διασταύρωση όπου άφησε την τελευταία του πνοή είναι γεμάτη με λουλούδια και άλλα αντικείμενα προς τιμή του.
Ο Σόβιν προσπάθησε να συλλάβει τον Φλόιντ, το απόγευμα της 25ης Μαΐου, με την υποψία ότι είχε δώσει ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων σε ένα μπακάλικο για να αγοράσει τσιγάρα.
Οι άλλες τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν αργότερα φέτος. Όλοι τους έχουν πλέον απολυθεί από την Αστυνομία της Μινεάπολις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.