Κοσμος

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ξεκίνησε η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν

Με καθυστέρηση μίας ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφίσα για την απόδοση Δικαιοσύνης σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
Αφίσα για την απόδοση Δικαιοσύνης σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ © EPA / CRAIG LASSIG

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ξεκίνησε η δίκη του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν - Η θέση του δικαστή Κάχιλ για την εύρεση ενόρκων.

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων. 

Το δικαστήριο της Μινεάπολις ξεκίνησε με καθυστέρηση μίας ημέρας, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης για το ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν στον Ντέρεκ Σόβιν.

Στις 25 Μαΐου 2020 ο 44χρονος αστυνομικός γονάτισε επί σχεδόν εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, που ήταν πεσμένος στο έδαφος δίπλα σε ένα περιπολικό και διαμαρτυρόταν ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το βίντεο του περιστατικού έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πυροδότησε μεγάλες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας σε όλον τον κόσμο.

Watch A Minute-To-Minute Breakdown Leading Up To George Floyd's Deadly Arrest | NBC News NOW

Ο δικαστής, Πίτερ Κάχιλ, της κομητείας Χένεπιν, δήλωσε την Δευτέρα ότι η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα και ο Κάχιλ είχε πει ότι μόνο η επιλογή των ενόρκων θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθούν αμερόληπτοι ένορκοι, για μια υπόθεση που συγκλόνισε όλες τις ΗΠΑ και στην οποία η φωτογραφία του θύματος, μια σέλφι του χαμογελαστού Τζορτζ Φλόιντ, έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο της φυλετικής αδικίας.

Την Παρασκευή, το Εφετείο της Μινεσότας διέταξε τον Κάχιλ να επανεξετάσει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για επαναφορά μιας τρίτης κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού, αυτή της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού (σ.σ. αντιστοιχεί σε «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και στη Μινεσότα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 25 ετών).

Ο Έρικ Νέλσον, ο επικεφαλής των συνηγόρων του Σόβιν, είπε σήμερα στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του θα ζητήσει σύντομα από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση της Παρασκευής και η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Οι εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή να καθυστερήσει τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ