- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δίκη Ντέρεκ Σόβιν: Αναβλήθηκε για τουλάχιστον μία ημέρα
Δικάζεται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για τουλάχιστον μία ημέρα η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν - Συνεχίζεται η συζήτηση για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν.
Η δίκη του αστυνομικού, Ντέρεκ Σόβιν, που κατηγορείται για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη αναβλήθηκε για τουλάχιστον μία ημέρα, καθώς συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν.
Ο 44χρονος Ντέρεκ Σόβιν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου σήμερα θα ξεκινούσε η διαδικασία επιλογής των ενόρκων. «Οι πιθανοί ένορκοι βρίσκονται εδώ αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν θα ξεκινήσουμε την επιλογή πριν από αύριο, το νωρίτερο», είπε ο δικαστής Πίτερ Κάχιλ της κομητείας Χένεπιν.
Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα και ο Κάχιλ είχε πει ότι μόνο η επιλογή των ενόρκων θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθούν αμερόληπτοι ένορκοι, για μια υπόθεση που συγκλόνισε όλες τις ΗΠΑ και στην οποία η φωτογραφία του θύματος, μια σέλφι του χαμογελαστού Τζορτζ Φλόιντ, έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο της φυλετικής αδικίας.
Την Παρασκευή, το Εφετείο της Μινεσότας διέταξε τον Κάχιλ να επανεξετάσει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για επαναφορά μιας τρίτης κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού, αυτή της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού (σ.σ. αντιστοιχεί σε «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και στη Μινεσότα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 25 ετών).
Ο Έρικ Νέλσον, ο επικεφαλής των συνηγόρων του Σόβιν, είπε σήμερα στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του θα ζητήσει σύντομα από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση της Παρασκευής και η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Οι εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή να καθυστερήσει τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.