Κοσμος

Μπάκιγχαμ για συνέντευξη Μέγκαν-Χάρι: Η οικογένεια έχει λυπηθεί

«Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι: Τι αναφέρουν για το ρατσιστικό σχόλιο για το χρώμα δέρματος του πρώτου τους μωρού.

Ανακοίνωση εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την πολυαναμενόμενη συνέντευξη που παραχώρησαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, αφήνοντας «βόμβες» κατά της βασιλικής οικογένειας.

Στην ανακοίνωση, η βασίλισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της δήλωσαν ότι στεναχωρήθηκαν, αφότου έμαθαν τις εμπειρίες που βίωσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, επισημαίνοντας πως θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα περί ρατσισμού, που έθεσε το ζευγάρι.

«Ολόκληρη η οικογένεια έχει λυπηθεί που έμαθε το πλήρες εύρος του πόσο δύσκολα ήταν τα τελευταία χρόνια για τον Χάρι και τη Μέγκαν», επισημαίνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως εκείνο περί φυλετικών διακρίσεων, είναι ανησυχητικά. Αν και κάποιες αναμνήσεις ενδέχεται να ποικίλλουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια κατ’ ιδίαν. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα παραμείνουν πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Συνέντευξη Μέγκαν - Χάρι: Υπέρ του ζευγαριού οι νέοι Βρετανοί

Διχασμένη φαίνεται ότι είναι η κοινή γνώμη στη Βρετανία μετά τη συνέντευξη που παραχώρησαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Μετά τις «βόμβες» που πέταξε το ζευγάρι περί ρατσιστικών σχολίων και αδιαφορίας για την προστασία τους από τα ΜΜΕ, δημοσκόπηση δείχνει ότι οι νέοι Βρετανοί είναι εκείνοι που στηρίζουν το ζευγάρι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, το 36% των ερωτηθέντων λέει ότι στηρίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια, ενώ το 22% δηλώνει υπέρ της Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού και του συζύγου της. Η στήριξη στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι μεγαλύτερη στις ηλικίες 18-24 (48%) σε σύγκριση με τους άνω των 65 ετών (9%). Η ηλικιακή αυτή ομάδα (άνω των 65) λέει σε ποσοστό 55% ότι επιδοκιμάζει τη βασιλική οικογένεια έναντι 15% των μικρότερων σε ηλικία.

Μάλιστα, τα ευρήματα δείχνουν ότι το χάσμα είναι πολιτικής προέλευσης. Το 38% των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος έχει θετική γνώμη για το ζευγάρι έναντι 15%, που προτιμά τη βασιλική οικογένεια. Μεταξύ των Συντηρητικών, το 8% στηρίζει τη Μέγκαν και τον Χάρι, ενώ το 64% το Μπάκιγχαμ.

Η δημοσκόπηση του YouGov, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.600 ανθρώπων, δείχνει ότι το ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων (32%) θεωρεί πως οι Σάσεξ έτυχαν δίκαιης μεταχείρισης ή άδικης μεταχείρισης από τη βασιλική οικογένεια. Το 61% των 18-24 θεωρεί ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια δεν τους συμπεριφέρθηκε ισότιμα, έναντι 15% στους άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ