Κοσμος

Κομισιόν: Σημαντικά περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν © EPA/OLIVIER HOSLET / POOL

Kατά το β' τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα στην ΕΕ, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν

Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η κυρία φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι κατά το β' τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού  κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση». Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.

Στην ίδια συνέντευξη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού.

Την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στην Γερμανία θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού την εβδομάδα.

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν - Κομισιόν
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν - Κομισιόν © EPA/OLIVIER HOSLET / POOL

Κομισιόν: Πόσοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί τέλος καλοκαιριού

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πρόσφατα, ωστόσο, «αισιόδοξη» για την εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

«Είμαι αισιόδοξη» σε σχέση με τον στόχο του εμβολιασμού του 70% των Ευρωπαίων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Augsburger Allgemeine.

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τον απολογισμό παρά στο τέλος του καλοκαιριού. Δεν πρόκειται για σπριντ, αλλά για μαραθώνιο». 

Μετά την ένταση των τελευταίων εβδομάδων για τις παραδόσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες, και κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, η πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε κατευναστική, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι κατασκευαστές εμβολίων είναι εταίροι μας στην πανδημία αυτή. Και αυτοί επίσης αντιμετωπίζουν ασύγκριτα προβλήματα, αντιμετωπίζουμε συνέχεια νέα ζητήματα που συνήθως καταφέρνουμε να επιλύσουμε φιλικά» είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ