Κοσμος

Ερντογάν: Δεν λέγεται Αιγαίο αλλά «θάλασσα των νησιών»

Νέο παραλήρημα από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος συνεχίζει τις απειλές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλάζει... όνομα στο Αιγαίο, αποκαλώντας το «θάλασσα των νησιών», εξαπολύοντας νέες απειλές.

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτήν τη φορά άλλαξε όνομα στο Αιγαίο.

Στο νέο του παραλήρημα ο Ερντογάν, μετά τα όσα είπε για τη Σμύρνη και τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποκάλεσε το Αιγαίο «θάλασσα νησιών».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες απειλές προς οποιονδήποτε αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στο Αιγαίο που οι παλιοί αποκαλούσαν ως "η θάλασσα των νησιών", θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλα τα ύδατα που μας περικλείουν.

» Μου λένε κάποια πράγματα, όμως μην σας απασχολεί τίποτα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο εμείς έχουμε παρουσία με όλη μας την ισχύ με όλες μας τις δυνατότητες και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί. Οτιδήποτε και να πει ο καθένας. Όλα αυτά, δυστυχώς είναι προβοκάτσιες» τόνισε ο Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και αναφορά στην Αγία Σοφία, συνδέοντας μάλιστα τη μετατροπή της σε τζαμί με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία, στην πόλη Κράιστσερτς.

«Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγία Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και τη μετατρέψαμε σε τζαμί» δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ