Οι πόλεις με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον πλανήτη, οι πιο επικίνδυνες τρεις πόλεις στο Μεξικό και σε Βενεζουέλα, Βραζιλία, ΗΠΑ.
Η Murder Capital του κόσμου αναδεικνύεται η μεξικανική πόλη Τιχουάνα στα σύνορα με την Καλιφόρνια. Με πληθυσμό 1.750.000 κατοίκους η Τιχουάνα έρχεται πρώτη σε φόνους ετησίως: πάνω από 2.500, με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη επικίνδυνη πόλη, την επίσης μεξικανική Χουαρέζ, που επίσης βρίσκεται στη συνοριακή γραμμή με τις ΗΠΑ. Στην έκτη θέση έρχεται το Καράκας και ακολουθούν το άκρως τουριστικό Ακαπούλκο, το Κέιπ Τάουν, το Σαιντ Λούις και η Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το Κίνγκστον της Τζαμάικα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.
Οι περισσότερες επικίνδυνες πόλεις βρίσκονται στο Μεξικό, στη Βραζιλία ―με πιο επικίνδυνη τη Βιτόρια ντε Κονκουίστα με μόλις 340.000 κατοίκους― στη Βενεζουέλα, στη Νότιο Αφρική, στις ΗΠΑ, στην Κολομβία, στο Σαλβαδόρ και στην Ονδούρα. Το ενδιαφέρον της έρευνας του United Nations Office on Drugs and Crime είναι ότι σε μερικές χώρες η εγκληματικότητα διασπείρεται με τέτοιο τρόπο σε ολόκληρη την επικράτεια ώστε οι επικίνδυνες πόλεις τους δεν περιλαμβάνονται στη λίστα: για παράδειγμα, σε επίπεδο επικράτειας, η χώρα με τους περισσότερους βίαιους θανάτους είναι η Αίγυπτος με δεύτερη τις Μαλδίβες ―ένα τόσο δα νησιωτικό κρατίδιο φτιαγμένο από ατόλες. Ακολουθεί η Συρία, το μικρό αφρικανικό κράτος Σάο Τομέ και Πρίνσιπε (στον κόλπο της Γουινέας), το Αζερμπαϊτζάν, η Ιορδανία και η Αρμενία. Σε επίπεδο ηπείρων, η πιο επικίνδυνη είναι η Αμερική με δεύτερη την Αφρική.
Τα δεδομένα για τα ποσοστά των αυτοκτονιών είναι σχεδόν αντίστροφα: η Ευρώπη έχει τα υψηλότερα ποσοστά και η νοτιοανατολική Ευρώπη τα χαμηλότερα. Σε επίπεδο πόλεων, πρώτη στις αυτοκτονίες έρχεται η Μόσχα, ακολουθεί το Βίλνιους της Λιθουανίας, η Σεούλ και το Κίεβο.
Άλλες εκτιμήσεις της Statista φέρνουν στη θέση της παγκόσμιας Murder City το Λος Κάμπος του Μεξικού, στο ακρωτήριο της Κάτω Καλιφόρνιας, και στη λίστα των επικίνδυνων πόλεων του κόσμου περιλαμβάνουν μόνο λατινοαμερικανικές πόλεις, με εξαίρεση το Κέιπ Τάουν. Το Κέιπ Τάουν δεν λείπει από καμιά λίστα επικίνδυνων πόλεων.
Η βρετανική εφημερίδα Express δημοσίευσε επίσης τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για το 2021: το πιο επικίνδυνο παραμένει το Σαιντ Λούις του Μιζούρι με δεύτερο το Νουέβο Λαρέντο (μια ακόμα συνοριακή πόλη του Μεξικού) και στη συνέχεια το Μπέρμινχαμ της Αλαμπάμα (γνωστό ως «Πόλη των δέντρων») και το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής. Το Express ανακηρύσσει παγκόσμια Murder Capital τη δεύτερη σε πληθυσμό χώρα της Ονδούρας, το Σαν Πέντρο Σούλα, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα.
Πόλεις-τέρατα όπως το Λάγκος της Νιγηρίας (πληθυσμός 7,5 εκ.) ή η Ντάκα του Μπαγκλαντές (12 εκ.) δεν παρουσιάζουν αξιόπιστα στοιχεία, πράγμα που συμβαίνει και για άλλες χαώδεις μεγαλουπόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπου η πολεμική δραστηριότητα συγχέεται με τις ανθρωποκτονίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.