- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Απομάκρυναν 12 μέλη της Εθνοφρουράς
Για πιθανές διασυνδέσεις με ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα - Σαρωτικοί έλεγχοι από το FBI
Στα 12 έφθασαν τα μέλη της Εθνοφρουράς που αποδεσμεύτηκαν από τα καθήκοντά τους στην ορκωμοσία Μπάιντεν μετά τον έλεγχο του FBI για διασυνδέσεις με ακροδεξιούς.
Η αρχή έγινε με δύο μέλη της Εθνοφρουράς που απομακρύνθηκαν άμεσα και δεν θα συμμετάσχουν στην ορκωμοσία Μπάιντεν.
Πλέον, όπως μετέδωσε το Reuters, ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους 12. Το FBI έκρινε ότι τα 12 μέλη της Εθνοφρουράς δεν μπορούν να βρίσκονται στους χώρους της τελετής.
Ειδικότερα, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά που τους είχαν ανατεθεί ενόψει της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων από το FBI για πιθανές διασυνδέσεις με ακροδεξιά εξτρεμιστικά κινήματα. Η νευρικότητα στην Ουάσινγκτον είναι μεγάλη, με τις μυστικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία θυμίζει φρούριο. Περισσότερα από 20.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν μεταφερθεί και αναπτυχθεί, με τα πρωτόκολλα ασφαλείας να είναι πολύ αυστηρά και να περιλαμβάνουν μέχρι και ελεύθερους σκοπευτές.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός και δεν αφορούσε αποκλειστικά διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές ομάδες.
Ένα μέλος της Εθνοφρουράς απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μετά από «ανησυχητικά γραπτά μηνύματα» και ένα άλλο μέλος είχε αναφερθεί σε μια τηλεφωνική γραμμή για πληροφορίες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς.
Ορκωμοσία Μπάιντεν: Σαρωτικοί έλεγχοι του FΒΙ στα μέλη της Εθνοφρουράς που βρίσκονται στην Ουάσινγκτον
Την Κυριακή, ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Κρις Μίλερ είπε ότι το FBI βοηθά τον στρατό στον έλεγχο περισσότερων από 25.000 μελών της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον για να βοηθήσουν στην προστασία του Καπιτωλίου. Ο έλεγχος αυτός έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. Το FBI εξετάζει επίσης αν κάποιος από τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου υπηρετεί σε υπηρεσία ασφαλείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.